Gyenge teljesítmény, vereség Székesfehérváron

Ismét idegenben lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, Eilingsfeldék Székesfehérváron játszottak bajnoki mérkőzést. Továbbra sem teljes a játékoskeret, Braniszlav Dzunics vezetőedző a sérült Lóránt Péterre és Valerio Bodon Vincentre ezúttal sem számíthatott, de a hazaiaknál sem volt egészséges mindenki.

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a paksi csapat, elképzelés nélkül járatták a labdát, sok volt az egyénieskedés. A közeli dobások és büntetők is sorra kimaradtak – az ötödik percben Shepard szerezte az első mezőnypontokat –, a hazaiak pedig könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket. Az eredményjelző 23-6-ot mutatott, amikor Kis Raul triplája beesett a kék-fehérek hálójába, majd Baker dobott egy közelit, így 12 pontra csökkent a hátrány, azonban az utolsó találatot a vendéglátók szerezték.

Nem sokat változott a játék képe, hiába kért időt Braniszlav Dzunics, az Alba tette a dolgát, zavartalanul dobálhatta pontjait. Gulyás Milán törte meg a gólcsendet, közelről és távolról is betalált. A hazaiakat ez sem zökkentette ki a ritmusból, húsz pont fölé növelték előnyüket, tetszés szerint szerezték pontjaikat. Az utolsó percekben Eilingsfeld és Pupp voltak eredményesek, de így is nagy fehérvári előnnyel ért véget az első félidő.

A nagyszünet utáni percekben sem változott a játék képe, támadásban és védekezésben is hibát hibára halmoztak a paksi játékosok. A légiós kontingens összesen tíz dobott pont körül járt ekkor, nem akadt senki, aki a hátára vette volna a csapatot. A hatodik perc elején, 61-35-ös állásnál, időt kért az ASE, aminek ekkor az eredménye is meglett. Kis Raul, Baker és Velkey is pontokat szerzett, húsz pont alá csökkent a hátrány a harmincadik perc végére.

Tulajdonképpen a negyedik negyed elején lezárta a meccset az Alba, újra húsz pont fölé nőtt az előnyük, az ASE pedig továbbra is szárnyaszegett, estleges támadásokkal kísérletezett. Már huszonhét ponttal is ment a vendéglátó, de az utolsó percekben egy 10-0-s szériával sikerült a paksi csapatnak kozmetikázni az eredményt.

Alba – Atomerőmű SE 81-64 (25-11, 24-17, 17-20, 15-16).
ASE: Shepard 2, Baker 11, Jackson 5, Gulyás 5/3, Kovács Ákos 3, Eilingsfeld 19/3, Pupp 2, Capers 6, Kis Raul 8/6, Velkey 3/3.

A meccs után Eilingsfeld János a közszolgálati TV-nek a következőket nyilatkozta: Nagyon dekoncentráltan kezdtünk, az első negyedben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, az Alba negyven percen keresztül meg tudta tartani az előnyét. Ezt a mérkőzést nagyon gyorsan el kell felejtenünk, hétfőtől készülünk a Debrecen ellen.

A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A kép illusztráció. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök