Babacsomagok az újszülötteknek

Babacsomaggal kedveskedik minden újszülöttnek Paks Város Önkormányzata és a Tourist Info Iroda 2021. januártól. A program célja, hogy a csomaggal támogassák a szülőket, illetve a babaholmikon megjelenő Paks logó és Atomcity márkajelzés révén erősítsék a családok kötődését a városhoz.

Babacsomag. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az önkormányzati babacsomagprogramról tájékoztatott ma (12.17.) Szabó Péter, Paks polgármestere és Galazek Viktória, a Tourist Info Iroda vezetője. A program 2021. januártól indul, lényege, hogy minden újszülött ajándékcsomagot kap. A csomagban van polgármesteri köszöntő, amelyben tájékoztatást kapnak a szülők a családokat érintő helyi támogatásokról, így például az életkezdési támogatásról. Emellett az anyatejes táplálásról szóló útmutató füzetet, egy pamutból készült textilpelenkát, az adott évszaknak megfelelő ruhadarabokat, két vásárlási utalványt paksi vállalkozóktól, valamint autós matricát tartalmaz mindegyik ajándékcsomag, amelyeket a fiúknak kékben, a lányoknak rózsaszínben készítenek el.

– Nagyon hálás feladat volt a program előkészítése, ez egy nagy lépés mindenki számára. Reméljük, hogy nem felejtik el az édesanyák, az édesapák és gyermekeik ezt az ajándékot, amely így életre szóló lehet – emelte ki Galazek Viktória.

Szabó Péter polgármester emlékeztetett: a városháza épületére korábban kitűzött babazászlók üzenete az, hogy a városvezetés fontosnak tartja, hogy minél több gyermek szülessen Pakson, mert bennük látják a jövőt, a város további fejlődését. – Már ezt megelőzően, körülbelül egy éve merült fel a babacsomagprogram gondolata, amit most elindítunk. A célunk, hogy segítsük a szülőket és erősítsük a paksi identitást – húzta alá a polgármester, aki arról is tájékoztatott, hogy nem kell kérni az ajándékcsomagot, a védőnőkkel együttműködve juttatják majd el az érintett családokhoz.

Szabó Péter, Paks polgármestere és Galazek Viktória, a Tourist Info Iroda vezetője bemutatják a babacsomagok tartalmát. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks