Győzött az Atomerőmű SE a Zalaegerszeg ellen

Friss emléke van egymásról a két csapatnak, három héttel ezelőtt Zalaegerszegen már összecsaptak. Akkor nagyarányú, sima, 93-66-os paksi győzelem született, ami a zalaegerszegi edző, Ante Nazor állásába került. Az akkori hiányzók közül Lóránt Péter és Kalmár Viktor továbbra sem egészséges, mellettük Pupp Bencére és Verasztó Péterre sem számíthatott a hazai összecsapáson Braniszlav Dzunics. A vendégeknél, két fiatal játékos mellett, nem lépett pályára sérülés miatt az ASE nevelésű Antóni Csanád.

Fotó: Molnár Gyuka/Paksi Hírnök

Sok hibával, pontatlan dobásokkal tarkított első negyedet játszottak a csapatok. Az ASE sokáig büntetőkből szerezte pontjait – Gulyás Milán révén –, a zalaiak már a második perc végére összeszedték ötödik személyi hibájukat. A néhány pontos paksi előny elfogyott az ötödik perc környékén, sőt a vezetést is átvette rövid időre a ZTE. Ezután feljavult a hazaiak játéka, és egy 10-2-es szériával megfordították a mérkőzés állását. Az utolsó találat Kis Raul triplája volt.

A második felvonás elején két és fél percet kellett várni az első Atomerőmű-pontokra, Eilingsfeld volt eredményes a gyűrű alól. Beállt az 5-6 pont közötti különbség a két csapat között, ráadásul a hatodik perc elején már begyűjtötte ötödik személyi hibáját a hazai társaság. Capers öt pontot szerzett egymás után, 31-22-re elléptek a piros-kékek, bő három perc volt hátra a negyedből. A vendégek belőtték magukat, és négy triplát is elsüllyesztettek a paksi gyűrűben, négy pont előny maradt a huszadik perc végére.

Továbbra is akadozott a hazaiak játéka, a vendégek pedig egyre jobban belelendültek, és bő három perc elteltével átvették a vezetést, egy 10-0-s sorozattal 44-49-re elléptek. Időt kért Braniszlav Dzunics, ami után Baker pontjaival megkezdte a felzárkózást a paksi csapat. Kemény harc ment minden labdáért, a kék-fehérek vérszemet kaptak, és Szabó hármasával ismét átvették a vezetést. A negyed végén Capers és Shepard is eredményes volt, az ASE vezetett harminc perc után.

Az utolsó negyedben is keményen odatette magát a ZTE, és egy pontra felzárkózott a 35. perc tájékán. Eilingsfeld ismét közelről talált be, majd Shepard zsákolt, 70-65-öt mutatott az eredményjelző. Paprikás volt a hangulat a pályán, vélt és valós sérelmek miatt. Az utolsó percekben szigorított a védekezésén az ASE, a helyzeteket is kihasználta, Shepard pedig egy zsákolással lezárta a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 83-75 (17-11, 22-24, 21-21, 23-19).
ASE: Shepard 14, Jackson 8, Gulyás 8/3, Baker 14/3, Kovács Ákos 10/3, Eilingsfeld 10, Capers 10/3, Kis Raul 9/6, Valerio Bodon -, Velkey -.

Braniszlav Dzunics: Végig kiegyenlített mérkőzésen a végjátékban nekünk sikerült jó döntéseket hozni, és akkor jobban járt a labda is. A lényeg, hogy nyerni tudtunk, a győzni akarás dicséretes, ezért jár nekik a gratuláció.