„Idény eleji” forma

Kecskeméten játszott bajnoki mérkőzést az Atomerőmű SE NB I./A-s férfi kosárlabdacsapata. A vendéglátók szerdán, Székesfehérváron léptek parkettre, és hatpontos vereséget szenvedtek az Albától, míg a paksi csapat utoljára december 30-án szerepelt tétmeccsen, hazai pályán győztek a Zalaegerszeg ellen. A lila-fehérek az új évben játékost cseréltek, és teljes kerettel vágtak neki az összecsapásnak, míg az Atomerőműből továbbra is hiányzott a sérült Lóránt Péter, valamint a pénteki edzésen bokasérülést szenvedett Kevin Capers.

Pontosabban kezdett a Kecskemét, míg a paksi dobások kimaradtak, a hazaiak rendre betaláltak, két perc elteltével 6-1-et mutatott az eredményjelző. Eilingsfeld és Sheperd pontjaival zárkózott az Atom, Valerio Bodon 2+1-e után már egyenlő volt az állás. Egy röpke perc sem kellett, és újra ellépett a lila-fehér társaság, 16-11-nél időt kért Braniszlav Dzunics. Jó tanácsokat kaphattak a paksi játékosok, Jackson, Velkey és Eilingsfeld kosaraival, egy 8-0-ás rohammal átvették a vezetést, ami után a hazaiak kértek időt. Ezután felváltva estek a találatok, Kovács Ákos és Eilingsfeld pontjaival kétpontos piros-kék előnnyel ért véget az első tíz perc.

A második negyed elején a Kecskemét indított egy 8-0-ás szériával, amit bő másfél perc alatt ért el. Shepard, Kis Raul és Kovács Ákos talált be zsinórban, máris egyenlő lett az állás. Néhány figyelmetlenség elég volt, és újra elléptek a vendéglátók. Hiába kért időt az ASE, hatpontos mínusszal zárták az első félidőt.

A nagyszünet után is a hazaiak kezdtek jobban, három perc elteltével kilenc pontra nőtt az előnyük. A csapatkapitány, Kovács Ákos egy triplát és egy kétpontost is dobott, csökkent a hátrány. Sajnos a paksi játékosok hadilábon álltak a büntetőkkel, a +1 dobások sorra kimaradtak. A hatodik percben Jackson hárompontosa után, 50-48-nál a hazaiak kértek időt. A hátralévő időben kimaradtak a paksi ziccerek, a Kecskemét pedig kihasználta a lehetőségeit, tovább nőtt az előnyük.

A negyedik felvonás elején Kovács Ákos egy-egyezett kétszer egymás után, amivel zárkózott az ASE, de sikerült pár rossz megoldással újra jelentős előnyhöz juttatni a hazaiakat. A harmincötödik percben Baker megszerezte első hárompontosát, de rögtön jött rá a válasz, 68-56-ot mutatott az eredményjelző. Felébredt Csipkerózsika álmából Baker, és sorra szerezte pontjait, de a hazaiak is ezt tették, ötvenegy másodperccel a vége előtt 72-64-nél időt kért Braniszlav Dzunics. A hátralévő időben Gulyás hármasa és Shepard öt pontja már csak a szoros eredményhez volt elég.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 75-72 (21-23, 18-10, 18-16, 18-23).
ASE: Gulyás 3/3, Eilingsfeld 15, Jackson 12/3, Kovács Ákos 14/3, Shepard 12/6, Valerio Bodon 3, Velkey -, Baker 11/6, Kis Raul 2.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com