Fodor-Szurovszki Tünde lett Paks város főkertésze

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Személyi változásokat jelentett be Szabó Péter polgármester a január 11-én tartott sajtótájékoztatón: a városi főkertészt, Klézl Teréziát Fodor-Szurovszki Tünde váltotta tisztségében január 1-én. Klézl Terézia táj- és kertépítészeti szaktanácsadóként tevékenykedik tovább az önkormányzatnál.

A polgármester méltatta Klézl Terézia több mint 30 éves munkásságát: először a Költségvetési Üzemnél főállásban, majd 1993-tól vállalkozóként szerződéssel dolgozott az önkormányzatnál, ahol fő feladata a város zöldfelület gazdálkodásának szakmai irányítása volt. Ennek keretében együttműködött a DC Dunakom Zrt.-vel, a városi zöldfelületek fenntartójával, felügyelte a tervezett fakivágásokat, növénytelepítéseket, intézte a városi „zöldügyeket”. Első komoly munkája a Dózsa György úti és a Tolnai úti gömbkőris fasor telepítése volt, de emlékezetes zöldfelületi munkái közt tartja számon az Ürgemezei parkerdő létesítését, a lakótelepi tömbbelsők felújítását, játszóterek fejlesztését, virágágyak tervezését és a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen történő részvétel szervezését. Munkáját fémjelzik a Virágos Magyarország versenyekről elhozott díjak, amelyet 2015-ben Pro Urbe kitüntetéssel ismert el a város. Klézl Terézia egy évvel ezelőtt jelezte, hogy addigi munkáját be szeretné fejezni. Örül annak, hogy ez idő alatt kinevelhette méltó utódját, Fodor-Szurovszki Tünde személyében, aki tanulmányait a Szent István Egyetem Tájépítészeti Karán végezte. Kutatási munkát folytatott környezetszenzitív bűnmegelőzés témakörben. A Paksi Polgármesteri Hivatal városfejlesztési és várostervezési csoport munkáját 2018 decembere óta erősíti, legjelentősebb feladata a főkertészi feladatok adminisztrációja mellett a településképi arculati kézikönyv és a településkép-védelmi rendelet megalkotásának koordinálása volt. Klézl Teréziával közös munkája volt a nagyszabású közterületi és lakossági faültetést eredményező „1000 fát Paksra!” projekt kivitelezése.

Fodor-Szurovszki Tünde városi főkertész. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Fodor-Szurovszki Tünde főkertészi megbízatásával kapcsolatos legfontosabb feladatának az eddig elvégzett munka folytatását tartja, hiszen magasan van a mérce, a régió egyik legzöldebb városa Paks, a zöldfelület minősége pedig egészen rendkívüli. Fodor-Szurovszki Tünde bízik benne, hogy az elődje által kimunkált jó gyakorlatot a jövőben még inkább tökéletesíti. A lakossággal kölcsönös párbeszédre törekszik. Elérhetősége: tel: 75/500-532, e-mail: fokertesz@paks.hu.