Testvérvárosi kapcsolatok – Sportinnovációval az egészséges életmódért

Paks, Tamási és Gerjen vezetői 2021. január 13-án Budapesten írták alá azt az együttműködési megállapodást, melynek keretében magyar fejlesztésű sportinnovációval kívánják ápolni külföldi testvérvárosaikkal meglévő kapcsolataikat, válaszul a járvány okozta nehézségekre. A megállapodást Paks város nevében Szántó Zoltán alpolgármester látta el kézjegyével, írják a Paksi Polgármesteri Hivatal sajtóközleményében.

Porga Ferenc, Borsányi Gábor, Szántó Zoltán és Romhányi Károly (b.-j.) aláírják a megállapodást. Fotó: Head of Teqsports International Business Development

A három aláíró település (Paks, Gerjen, Tamási) mindegyike orosz testvérvárosának ajánlja fel a sportasztalt. Paks Város Önkormányzata Novovoronyezsnek ajándékozza az eszközt, az ünnepélyes átadást a pandémiás helyzet végén tartják meg, az eseményen demonstrátorok mutatják majd be az asztal által nyújtott játéklehetőségeket.

A Gattyán György, Borsányi Gábor és Huszár Viktor által alapított, 100 százalékban magyar fejlesztésű multifunkcionális innováció – teqball asztal – nyújtotta lehetőségekben különböző sportágakban nemtől és tudásszinttől függetlenül, kicsik és nagyok, épek és mozgáskorlátozottak egyaránt örömüket lelhetik. Az együttműködésnek köszönhetően a jövőben a külföldi testvérvárosok is megismerkedhetnek ezekkel a sportágakkal.

A projekt elindításával a három település vezetése nem leépítésekben és drasztikus megszorításokban keresi a megoldást, hanem összefogva, egy értékteremtő választ megfogalmazva, előremeneküléssel, az egészséges életmód népszerűsítésével, az infrastruktúra fejlesztésével és nemzetközi kapcsolataik humanitárius támogatásával kíván reagálni az egész világot érintő egészségügyi és világgazdasági nehézségekre.