Nyerhető meccs volt, vereség lett a vége

Idegenben lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, és egy nyerhető mérkőzésen hárompontos vereséget szenvedett. A hét közepén elköszöntek Ian Bakertől, a helyére Jaysean Paige érkezett, akinek nem a legjobban sikerült a bemutatkozás, bő tizenegy perc játék után begyűjtötte az öt személyi hibát, így idő előtt véget ért számára a mérkőzés.

Rögtön egy távoli találattal indított a hazai csapat, gyorsan válaszolt közelről Eilingsfeld. Capers szerzett labdát, és értékesített egy ziccert, már az ASE vezetett két ponttal, ami több is lehetett volna, de három büntetőt is elrontottak a paksi játékosok. Összekapta magát az Oroszlány, és 12-7-re ellépett az ötödik percre, gyorsan időt kért Braniszlav Dzunics. Jackson triplája, Shepard kettese, majd Gulyás büntetői is utat találtak a hazai gyűrűbe, 7-0-s rohammal átvette a vezetést a piros-kék társaság. Ezután felváltva estek a találatok, Lóránt is dobott egy középtávolit, majd Eilingsfeld a palánk alól volt eredményes, azonban egy távolival és két értékesített büntetővel a hazaiak nyerték az első negyedet.

A második felvonás első perceiben Eilingsfeld találataival tartotta a lépést az ASE, csak Kovács Ákos talált be mellette, büntetőkből. Több volt a hiba, rossz passzok rontott dobások. Jackson újabb távoli találata után átvette az Atom a vezetést, de rögtön jött rá a válasz. A hetedik percben négy ponttal ellépett a bányász, jött is a paksi időkérés. Kis Raul triplája után újra az ASE-nál volt az előny. Egy palánk alatti kavarodásban szájon vágták Valerio Bodont, akinek vérző szája miatt a padra kellett ülnie, a reklamáló Braniszlav Dzunics technikait kapott. Capers szerezte büntetőkből az utolsó pontokat, paksi előnynél vonultak az öltözőbe a csapatok.

Még három perc sem telt el a harmadik negyedből, amikor időt kértek a hazaiak, Jackson két triplájával, valamint Shepard, Eilingsfeld és Capers ketteseivel 45-54-re ellépett az ASE. Nem torpantak meg a paksiak, tovább növelték előnyüket, a huszonötödik percben 13 ponttal vezettek. Összekapta magát az Oroszlány, és bő egy perc alatt három triplával visszajött a meccsbe. Kis Raul pillanatok alatt bevert három triplát, újra tíz pont fölé nőtt az ASE előny. Küzdöttek a hazaiak, és nyolc pontra faragták hátrányukat a harmincadik perc végére.

Az utolsó negyed első perceiben tartotta megnyugtató előnyét a piros-kék társaság, de néhány rossz passz, eladott labda után három pontra csökkent a hátrányuk. A hetedik percben Paige megkapta második technikaiját, egyben ötödik hibáját, így számára véget ért a találkozó. Két perccel a vége előtt egyenlített az Oroszlány, Shepard egy büntetővel még visszavette a vezetést, de az ellentámadásból már a hazaiak szereztek előnyt. Időt kért az ASE, ami után Shepard hárompontos kísérlete lejött a gyűrűről, már csak a faultolás maradt, a büntetőket pedig a hazaiak értékesítették.

OSE Lions – Atomerőmű SE 87-84 (23-20, 18-22, 26-33, 20-9).
ASE: Shepard 13/3, Jackson 17/15, Gulyás 2, Lóránt 4, Kovács Ákos 4, Eilingsfeld 17, Capers 14, Kis Raul 12/12, Valerio-Bodon 1, Paige-.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com