Oltottak az Életfa idősek otthonában

– Megkapták az első adag koronavírus elleni vakcinát a Paksi Életfa Idősek Otthona lakói – jelentette be Szabó Péter polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ma (01.29.) délután. A városvezető elmondta, hogy a kormány finanszírozásában, az oltási tervnek megfelelően zajlik az oltások beadása, az egészségügyi dolgozók után történt meg a mostani oltás, a második adag vakcinát (Pfizer/BioNTech) az előírásnak megfelelően, huszonegy nap különbséggel kapják meg az érintettek.

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Babai István

Szabó Péter kiemelte, nagyon fontos a gondozottak beoltása, hiszen a legveszélyeztetettebb korosztályról van szó. Reményét fejezte ki, hogy ha megtörténik a második oltás is és kialakul a védettség, enyhíthetnek a korlátozásokon vagy akár teljesen feloldhatják azokat, hiszen a gondozottak és hozzátartozók nagyon nehezen viselik a kapcsolattartást érintő szigorú korlátozásokat.

Emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány első hullámában nem történt megfertőződés az Életfa idősek otthonában, ám ősszel már voltak megbetegedések a gondozottak és a dolgozók körében egyaránt. Hozzátette, hogy az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az intézményre, egyebek mellett gondoskodnak arról, hogy minden szükséges védőfelszerelés rendelkezésre álljon, az őszi problémás időszakban pedig átcsoportosítással biztosítottak nyolc szakembert a megbetegedett kollégák pótlására a biztonságos működés érdekében. Mára normalizálódott a helyzet, nincs már szükség munkaerő-átcsoportosításra – tette hozzá Szabó Péter.