Online programokban gazdag volt a múzeum tavalyi éve

Jellemzően  az online térben zajlottak a Paksi Városi Múzeum programjai 2020-ban. Az intézmény az év nagy részében zárva tartott a koronavírus-járvány miatt, azonban alkalmazkodtak a helyzethez. Dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója értékelte az elmúlt évet.

Városi múzeum
Paksi Városi Múzeum. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Márciustól június közepéig tartott zárva a Paksi Városi Múzeum, és novembertől ismét nem fogadhatnak látogatókat a koronavírus-járvány miatt, így jelentősen át kellett szervezniük a programjaikat. – A 2020-as tervekből szinte semmi sem valósulhatott meg, csak nyáron voltunk nyitva, de akkor sem tarthattunk rendezvényeket – tájékoztatott dr. Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, hozzátéve, hogy három nyári gyermektábort azért meg tudtak tartani, amire nagy volt az igény. Az év többi részében online programokkal készült a múzeum. A honlapjukra és a közösségi oldalukra feltöltött anyagokkal nagy sikert arattak, voltak köztük virtuális túrák és kézműves foglalkozások is, ilyen volt például a húsvéti nyuszi készítését bemutató videó és a karácsonyi kalendárium.

Az őszi pandémiás szakaszban már ügyeleti rendszerben dolgozhattak a múzeum munkatársai, így a gyűjteményrendezéssel kapcsolatos feladatok egy részét is el tudták látni.