Hosszabbítás után nyert az ASE a sereghajtó ellen

Sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzését játszotta az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, Jászberényben léptek pályára Braniszlav Dzunics játékosai. Az oroszlányi és a kaposvári kirándulás nem a legjobban sikerült, a bányászvárosból három, Somogyországból pedig négypontos vereséggel tértek haza a piros-kékek. A két hónappal ezelőtti paksi mérkőzésen nem voltak egy súlycsoportban a csapatok, 117-63-ra ütötte ki a berényieket az ASE. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a mai (01.30.) meccs után csak a győzelemnek lehetett örülni.

Eilingsfeld pontjaival indult a mérkőzés, a negyed közepéig az ASE volt lépéselőnyben. Ebben az időszakban jó volt a védekezés, sokszor sikerült a hazai támadásokat kivédekezni a támadóidő lejártáig. A hetedik percben Valerio Bodon gyűrű alóli találata után 7-11-et mutatott az eredményjelző. Felpörgött a Jászberény, a kísérleteik rendre a paksi gyűrűben kötöttek ki, míg az ASE továbbra is kényelmesen és pontatlanul játszott.

A második negyed elején két és fél percet kellett várni az első paksi találatra, Lóránt közép-távolija esett be a hazai gyűrűbe. Bő három perc elteltével időt kért Braniszlav Dzunics, tizenegy pontos Jászberény vezetésnél. Feszesebb, szigorúbb lett a védekezés, Jackson és Shepard is többször betalált, a hetedik percben Capers közelije után 34-33-at mutatott az eredményjelző. Ismét több lett a hiba, újra ellépett a hazai csapat, 3-5 pont körül tartotta előnyét, és egy dudaszóra beeső közép-távolival meg is tartotta.

A harmadik felvonás elején fokozatosan csökkent az ASE hátránya, és négy perc játék után Jackson 2+1-ével átvették a vezetést. Igaz nem sokáig, két gyors tripla után megint a hazaiaknál volt az előny. Hullámzó lett a játék, Lóránt 2+1-e után megint a piros-kékek vezettek, de rögtön vissza előzött a Jászberény. Paige triplája után 63-65-öt mutatott az eredményjelző, de ismét elsült a hazaiak keze, két hárompontos találat után a vezetésüknél ért véget a harmincadik perc.

A negyedik negyedben két perc telt el, mikor Shepard zsákolása után 73-73-nál időt kértek a hazaiak. Jackson szerzett négy pontot egymás után, de képtelen volt megtartani az előnyt az ASE, a Jászberény egyenlített, és visszavette a vezetést. Egyenlő állásnál – 81-81 – három büntetőt is kihagyott a paksi csapat, a kék-fehérek viszont értékesítették az övéket. Az utolsó perc elején Capers kettesével még az ASE vezetett, de harmincöt másodperccel a vége előtt újra egyenlő lett az állás. A paksi csapat nem szerzett pontot, és a Jászberény támadhatott az utolsó húsz másodpercben, de sikerült kivédekezni, jött a ráadás.

Capers egy büntetőt értékesített, a hazaiak viszont dobtak négy pontot, egy perc negyvenhat másodperccel a vége előtt 90-86-ra vezettek. Jackson dobott egy közelit, Eilingsfeld egy távolit, máris előnyben volt az Atom. Időt kértek a hazaiak, de nem tudtak pontot szerezni, az ASE pedig büntetőkből biztosította be a győzelmet.

Jászberényi KSE – Atomerőmű SE 90-93 (21-17, 24-23, 24-25, 16-20, 5-8).
ASE: Shepard 17/3, Jackson 19/3, Lóránt 15, Kovács Ákos 7, Eilingsfeld 13/3, Valerio Bodon 4, Capers 14/3, Gulyás -, Kis Raul -, Paige 4/3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com