Az év civil szervezete díjat kapott az ESZI alapítvány

Átadták Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete elismerést, illetve a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat, amire a járványhelyzetre tekintettel szűk körben került sor. A megye vezetősége hivatalában fogadta a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület, az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány vezetőit, valamint Némedi Péter János mecénást. Fehérvári Tamás a közgyűlés elnöke, valamint Orbán Attila alelnök gratuláltak a díjazottaknak, írják a Tolna Megyei Önkormányzat sajtóközleményében.

A közgyűlési vezetők mellett dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző is köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a Tolna Megyei Önkormányzat minden évben a civilek napján adja át kitüntető díjait. A megyében kiemelkedő munkát végző civil szervezeteket, és az azokat nagylelkűen támogató mecénásokat immár 14 éve díjazza az önkormányzat. Bár a megyei önkormányzat törvényileg legfőképpen vidékfejlesztő tevékenységet végez, az önkéntes szerveződések tevékenysége sem kerüli el a figyelmét.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke beszédében méltatta a civilek elkötelezett munkáját. Bazsonyi Arany festőművészt idézve („Ne hagyjátok elveszni azt a „kis Mindent”, ami otthonunkat jelenti.”) úgy fogalmazott: ez a „kis Minden” számunkra sem más, mint a családunk, a közösségünk, a szülőföldünk. Kijelentette, hogy mindezért dolgozik szenvedélyesen és elszántan a megyei önkormányzat is, amelyben a civil szervezetek és a mecénások egyaránt partnerek.

Orbán Attila zárta a felszólalók sorát. Kijelentette, hogy a civilek munkája meglátszik a megyén, hiszen jóakaratukkal képesek gyarapítani a közösségeket. A jó ügyek felkarolását nevezte meg fő célnak, amelyben kérte, hogy a civilek továbbra is vállaljanak szerepet és neveljék ki utódaikat is, akik továbbviszik a megkezdett küldetéseket.

Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat

Évtizedes egészségmegőrző küldetése, a megye lakosságának szemléletformáló előadásokkal történő testi és szellemi építése, valamint színvonalas és elkötelezett közösség összekovácsoló tevékenységéért lett Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete. Szikla József elnök képviselte a kollektívát és vette át a plakettet.

Tolna megye minőségi szakképzésének elősegítéséért, a diákok különböző ösztöndíjakkal történő elkötelezett támogatásáért, és a jövő Tolna megyei szakembergárdájának kineveléséért részesült Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete különdíjban a paksi ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Mittler István és Horváthné Szűcs Marianna ügyvezető vették át az oklevelet.

 

Áldozatkész és önzetlen önkéntességéért, egyedüli és kiváló kutató-mentő szakértelméért, valamint a legfőbb érték, az emberi élet megmentéséért folytatott küldetése elismeréséül Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete különdíjban részesült a Szekszárdi Kutató-mentő egyesület. Badacsonyi László elnök vette át a kitüntetést.

A KSC Szekszárd élvonalbeli női kosárlabdacsapat felvirágoztatásáért, a helyi művészet és művészek önzetlen patronálásáért, különböző segítségre szoruló csoportok jótékonysági programok által való áldozatos támogatásáért érdemelte ki a Bazsonyi Arany Mecénás Díjat Némedi Péter János, szekszárdi vállalkozó.

Fehérvári Tamás, a TMÖ elnöke (b-j.), Horváthné Szűcs Marianna, az ESZI alapítvány ügyvezetője, Mittler István, az ESZI alapítvány elnöke, Orbán Attila, a TMÖ alelnöke. Fotó: Tolna Megyei Önkormányzat