Az utolsó negyed közepéig nyílt volt a mérkőzés

A férfi kosárlabda NB I/A bajnokság szerdai játéknapján a listavezető Falco-Vulcano Energia KC csapata látogatott a Gesztenyés útra. A 2021-es január nem a legsikeresebb időszak volt az Atomerőmű SE csapata számára, öt mérkőzésből csak kettőt sikerült megnyerni, adva volt a lehetőség a javításra. A szombathelyi csapatból Anderson hiányzott combsérülés miatt, a hazaiaknál mindenki hadra fogható volt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Capers triplájával indult a mérkőzés, Eilingsfeld zsákolása után már 7-0-ra vezetett az ASE. Összekapta magát a Falco, és egy 6-0-s szériával feljött egy pontra a negyedik percben. Valerio Bodon először a gyűrű alól talált be, majd zsákolt egyet, utána Paige középtávolija landolt a gyűrűben, a hatodik percben 14-6-nál időt kért a vendégcsapat. Faragtak hátrányukból a sárga-feketék, de jól támadott a paksi csapat is, Valerio Bodon távolija után ismét nyolcpontosra nőtt az előny. A végjátékban két büntetővel csökkentette hátrányát a vendég.

A második felvonás elején Gulyás, majd Capers talált be közelről, 25-16-ra ellépett az ASE. Perl három büntetőt dobhatott, mindegyik a gyűrűben kötött ki, öt pontra csökkent a hazai előny. Capers négy pontot szerzett egymás után, újra nyílt az olló, de nem tudtak tíz pont előny fölé menni, három támadásuk is eredménytelenül végződött. A megtorpanást kihasználták a vendégek, egyre fogyott a paksi előny, hiába kért időt Braniszlav Dzunics. A negyed végén egy 7-0-s rohammal átvette a vezetést a vendég, de Valerio Bodon dudaszóra beeső triplájával, előnnyel vonulhattak a szünetre Kovács Ákosék.

A nagyszünet után percekig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Eilingsfeld, Shepard és Jackson révén a negyedik percre egy 9-0-s szériával, 46-37-re meglépett a piros-kék társaság. Elég volt néhány hiba és figyelmetlenség, kihagyott dobás, a hetedik perc közepére egy pontra csökkent az ASE előnye. A hátralévő időben hol az ASE, hol a Falco vezetett, Lóránt büntetői után még a hazaiaknál volt az előny, de az utolsó találatot a vendégek jegyezték.

Az utolsó tíz perc elején nagy energiákat mozgósított az ASE, és Paige triplája után átvette a vezetést, a negyedik perc elején. Jackson büntetőivel tovább nőtt az előny, de nem sikerült megtartani. A Falco kihasználta a lehetőségeit, a paksi csapat játékosaira pedig inkább az egyénieskedés volt ekkor a jellemző. Ellépett hét ponttal a vendégcsapat, és már az időkérés sem segített a hazaiakon, jól használták ki az utolsó perceket a sárga-feketék.

Atomerőmű SE – Falco-Vulcano Energia KC 68-77 (21-15, 14-18, 17-21, 16-23). ASE: Shepard 4, Jackson 15/6, Gulyás 2, Lóránt 2, Paige 9/3, Kovács Ákos 2, Eilingsfeld 12/6, Capers 12/6, Kis Raul -, Valerio-Bodon 10/6.

Braniszlav Dzunics: Nagyot harcoltunk, a negyedik negyedben sok hibával játszottunk, előre játékban nem járattuk a labdát, a Falco pedig megbüntette a hibáinkat.

Eilingsfeld János: Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, sajnos az utolsó negyedben jobban szedték a lepattanót, és két extra kosarat is szereztek.