Természetvédelmi akció: Hol virág? – Hóvirág!

Hóvirág. Fotó: Babai István/archív
Hóvirág. Fotó: Babai István/archív

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megalakulásának 25. évfordulója alkalmából természetvédelmi akcióban való részvételre hívja a lakosságot. A Hol virág? – Hóvirág! applikáció alkalmazásával a természet védelmének részeseivé válhatnak, és akár egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

Mint a szervezet honlapján írják, munkatársaik folyamatosan dolgoznak a természeti értékek feltérképezésén, azonban nem lehetnek jelen mindenhol. A kikeleti hóvirág előfordulásáról rendelkezésre állnak adatok, ám ezek pontosításához, kiegészítéséhez kérik a lakosság közreműködését.

A cél a kikeleti hóvirág előfordulási helyeinek, mennyiségének pontos felderítése annak érdekében, hogy amennyiben valamely terület túlzott terhelésnek van kitéve – például mint kedvelt szabadidős terület –, a nemzeti park munkatársai szükség esetén meghozhassák a kellő intézkedéseket, beavatkozásokat a növény védelme érdekében.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság egy nyereményjátékkal szeretné jutalmazni a szorgalmas adatgyűjtőket. Az applikáció használata során lehetőség van az emailcím, illetve egy tetszőlegesen választott felhasználónév megadására, melyekkel a játékosok sorsoláson vehetnek részt. A nyeremények: fotóalbum, valamint családi belépő az Abaligeti-barlangba és az Ős-Dráva Látogatóközpontba.

A játék 2021. február 8-tól április 17-ig tart. A határidő lejárta után az elérhetőségüket megadók között sorsolják ki a három nyereményt, amelyeket postán juttatnak el a nyerteseknek.

További fontos információk és a játék pontos menetének leírása ide kattintva elérhetők, és az applikáció is letölthető.