Fórumot tartottak a járás polgármestereinek

Egyeztető fórumot tartott a paksi járás polgármestereinek a Tolna megyei oltási munkacsoport február 16-án Pakson. A fórumon a várható oltási feladatokat ismertették Horváth Kálmán kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője, valamint dr. Pátri Eszter megyei tisztifőorvos.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A tájékoztatóból azt is megtudhatták a polgármesterek, hogyan tudják segíteni az oltás folyamatát. Dr. Horváth Kálmán az értekezletet megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: az oltásokat végző háziorvosoknak olyan feladatuk is van, hogy a megfelelő preferenciacsoportokból a számukra kijelölt oltópontra juttassanak el állampolgárokat, amiben az önkormányzat segíthet, erre volt is már példa. Az önkormányzatok emellett megkönnyíthetik majd a háziorvosok adminisztrációs terheit, segíthetik az internet hozzáféréssel nem rendelkezők regisztrációját az oltásra.

Az értekezleten részt vett Szabó Péter, Paks polgármestere is, aki elmondta: a logisztikán kívül abban is segítséget tud nyújtani az önkormányzat, hogy ha egy háziorvosi rendelő az orvos betegsége vagy helyettesítése miatt kiesik az oltóhelyek sorából, akkor annak pótlására megnyithatják oltási célokra például a Csengey Dénes Kulturális Központot.

Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt a konferencián. Mnt mondta, alapvető cél, hogy a gazdaság minél hamarabb újrainduljon, de ennek az a feltétele, hogy mindenki tartsa be a szabályokat és minél többen oltassák be magukat. Hozzátette: mindig igyekezett partner lenni a naprakész információk közlésében, ez most is így történt; az oltási munkacsoport Tamásiban is tart tájékoztatót, amelyen ugyancsak részt szeretne venni.