Folytatódik a kosárlabda-bajnokság, sajtótájékoztatót tartottak

A válogatott Eb selejtezői miatt hosszabb szünetet tartottak a férfi NB I/A-s férfi kosárlabda-bajnokságban. Az ASE csapata a sérülések és betegségek ellenére is jól helytállt tavaly december végéig, dobogós helyen vágott neki az újév küzdelmeinek. Az idén eddig lejátszott hét mérkőzéséből azonban csak kettőt sikerült megnyerni, ráadásul az öt vesztes meccsből kettőt az addig bevehetetlen hazai pályán, a Gesztenyés úti csarnokban szenvedtek el. A szombaton, február 27-én folytatódó alapszakaszból még öt találkozó van hátra, és csak kettőt játszik Pakson a csapat. Egyik sem várható könnyű összecsapásnak, de a rájátszás miatt nagyon fontos, hogy minél előrébb végezzenek a tabellán.

A rossz szereplés miatt kialakult helyzet apropóján tartott sajtótájékoztatót az Atomerőmű SE, ahol dr. Kovács Antal többek között a következőket mondta: Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni? Mi a forgatókönyv, cseréljünk edzőt, cseréljünk játékost és minden jobb lesz? A vezetőség pedig mossa kezeit. Mi nem ezt a megoldást választottuk. Braniszlav Dzunics sokat bizonyított már, tudjuk, hogy nagyon jó edző. Figyelembe véve ezt a hektikus, betegségek és sérülések miatt kiszámíthatatlan szezont, egy játékos csere az anyagiakon túl is sok bizonytalanságot jelentett volna. A keret, amivel nekivágtunk a bajnokságnak, nem rossz, és inkább azzal kell foglalkozni, hogy minél többet kihozzunk belőle. Volt több egyeztetés a szakmai stáb tagjaival, és abban maradtunk, hogy mentálisan kell jobb állapotba hozni a játékosokat. Egyenként elbeszélgettek velük, és úgy tűnik, sikerült motiválni őket, érezhetően javult a csapategység, a hozzáállás. A szurkolóknak nehéz elfogadniuk, hogy nem megy a szekér, higgyék el, ugyanezt érezzük. Nagyon nehéz meccsek vannak hátra, mindenkit kérek, hogy kapjanak némi türelmet, támogatást ebben a helyzetben. Azt gondolom, hogy a hátralévő időben olyan ASE-t fognak látni, amely mindent megtesz a sikerért.

Tóth János szakosztályelnök a következőket fűzte hozzá: A játékosokkal arra fókuszálva beszélgettünk el, hogy minél többet tudjunk kihozni belőlük, úgy gondolom, ez sikerült, az elmúlt két hétben az összes külföldi, és magyar játékossal szót váltottam. Gyakorlatilag minden nap a csapattal vagyok, és látom, hogy belülről mi történik, milyen javulás tapasztalható. Idáig sem volt rossz a hangulat, amíg sikerek vannak nincs probléma, de a vereségek hatására ez erodálódik. A helyzet nem tragikus, de volt mit javítani. Nagyon pozitív, hogy az idáig sérüléssel bajlódó játékosok, Lóránt, Shepard edzésmunkája is javult már, több mosolyt látni. Jó lett volna az edzéseken kívül is összehozni a társaságot, de a pandémia miatt nincs mód közös lazításra. Jönnek a fontos, nehéz meccsek, annyit meg kell nyerni, amennyit csak lehet. Nagyon csalódott lennék, ha nem szereznénk jó pozíciót a rájátszásra, és a szurkolók nem lennének elégedettek.

Korábbi felvétel. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök