Tovább folytatódik a polgármesteri hivatal felújítása

A paksi polgármesteri hivatal épületének külső felújítása után a belső tereké is megkezdődik, első lépésben a vizesblokkok, valamint a konyha és étkező rekonstrukciójával. A kivitelezésről szóló szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Farkas János, a Pannónia Color Kft. ügyvezetője ma (03.03.) írták alá.

– A polgármesteri hivatal épületének külső felújítása után megkezdjük a belső terek rekonstrukcióját, első lépésben a vizesblokkok, valamint a konyha és étkező újulnak meg – mondta Szabó Péter polgármester a kivitelezésről szóló szerződés aláírásakor. Emlékeztetett, hogy az épület külseje 2019-ben megújult, az energetikai célú rekonstrukció keretében kicserélték a külső nyílászárókat, homlokzat- és tetőszigetelés készült, árnyékolókat tettek fel, termosztatikus szelepeket szereltek a radiátorokra, valamint új napelemeket is elhelyeztek az épületen. Mindezzel egy időben a városháza körüli járdákat térkővel burkolták. – A beruházás eredményeként az épület a város egyik ékessége lett – fogalmazott a polgármester, aki úgy tájékoztatott, hogy a belső teret érintő újabb rekonstrukciós fázis során a három szint vizesblokkjait – ez összesen 62 négyzetméter terület – és a földszinten lévő, 58 négyzetméter alapterületű konyhát újítják fel teljeskörűen. Annak érdekében, hogy a felújítás a hivatal működésében ne okozzon fennakadást, a munkálatokat ütemezetten végzik el. A beruházás valamivel több mint nettó 61,5 millió forint, amit a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól elnyert támogatásból és önkormányzati önerőből biztosítanak.

Farkas János, a kivitelező Pannónia Color Építőipari és Korrózióvédelmi Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a szerződéskötés után azonnal megkezdik a felújításhoz szükséges anyagok beszerzését, és amint minden megérkezett, hozzálátnak a munkálatokhoz. A kivitelezésre a szerződés aláírásától számított három hónap áll cégük rendelkezésére.

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Farkas János, a Pannónia Color Kft. ügyvezetője (j.). Fotó: Szép Zsóka/TelePaks