Ütemezett oltás indul a gyógyászati központban

Két oltóhelyet alakítottak ki február közepén az oltópontnak kijelölt Paksi Gyógyászati Központ bőrgyógyászati szakrendelésén, ahol március 4-én kezdik meg a koronavírus elleni vakcinák beoltását.

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Első lépcsőben a 60 év feletti krónikus betegeket fogják behívni, akiket a Pfizer vakcinával oltanak. A Tolna Megyei Kormányhivatal rendelkezdése alapján mintegy 27 praxisból érkeznek majd a regisztráltak, mintegy 350 fő kaphat itt védőoltást március 4-én, 5-én, 8-án és 9-én – mondta ma (03.03.) sajtótájékoztatón Szabó Péter. Paks polgármestere azt kérte az oltandóktól, hogy a háziorvosuk által telefonon megadott időpontra pontosan érkezzenek, hogy ne legyen tumultus.

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Az orvosi körzetenként történő egyeztetést követően összeállított ütemtervünk szerint a vidékieket délelőttre hívjuk, a paksiakat délutánra – erről már dr. Bodnár Imre főigazgató beszélt. Azt mondta, hogy a gyógyászati központ dolgozói reggel 7 órakor kezdenek majd, mert elő kell készíteni az adminisztrációt és az oltóanyagot, az oltás várhatóan 7.30-kor kezdődik, és az utolsó oltásokat tervezetten 18 óra körül fogják beadni, minden esetben kivárják a megfigyelési időt. Az oltás előtt beleegyező nyilatkozatot kell kitölteni. A főigazgató kéri, hogy aki teheti, ezt a dokumentumot töltse ki otthon, így segítve a gördülékeny oltakozást. A nyilatkozat letölthető a város honlapjáról (ide kattintva is elérhető), illetve személyesen átvehető a polgármesteri hivatal portáján, a kistérségi szociális központ telephelyein, a turisztikai irodában, valamint a külső településrészek ügyfélszolgálati irodáiban.

Dr. Bodnár Imre arról is tájékoztatott, hogy a paksi oltóponton zajló első ütemezett oltás után, az előzetes információik szerint szerdától szerdáig zajlik majd a regisztráltak oltása, a vakcinák rendelkezésre állásától függően.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/ archív felvétel