Tájékoztató a gyermekfelügyeletről és az étkeztetésről

A 2021. március 8-án életbe lépő szigorítások kapcsán, EMMI határozat alapján tájékoztatott Szabó Péter polgármester az óvodákat és iskolákat érintően a gyermekfelügyeletről és a gyermekétkeztetésről.

Szabó Péter polgármester. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mint elmondta, a határozat alapján gyermekfelügyeletet nem szerveznek az intézményekben. Az óvodákban március 8-tól rendkívüli szünetet rendeltek el, az ezt követő első munkanap április 7. Az iskolákban 2021. március 8-tól március 31-ig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben történik. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 7.

A gyermekek, tanulók étkeztetését a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló kormányrendelet szabályainak megfelelő alkalmazásával kell biztosítani. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy törlik az ebédrendeléseket, aki igényli az étkeztetést, annak jeleznie kell. Ezt a Deák Ferenc általános iskola és a II. Rákóczi Ferenc általános iskola esetében a 75/830-595-ös, a Bezerédj általános iskola, a Gazdag Erzsi általános iskola és a Vak Bottyán gimnázium esetében pedig a 75/830-596-os telefonszámon tehetik meg a szülők, szombaton (03.06.) 8 és 16 óra között, vasárnap (03.07.) pedig 8 és 12 óra között. Az ebédet helyben nem lehet elfogyasztani, el kell vinni. Az iskolák a KRÉTA-rendszeren keresztül értesítik a tudnivalókról a szülőket. Az óvodapedagógusok is tájékoztatják a családokat, mert ott is újra kell igényelni az étkeztetést az adott intézményen keresztül.