Az Albát is megverte az ASE

A Gesztenyés úton fogadta az Alba Fehérvárt bajnoki mérkőzésen az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. Az előző fordulóban a kék-fehérek vereséget szenvedtek hazai pályán a Szolnoki Olajtól, míg a paksi együttes Szombathelyen legyőzte a listavezető Falcot. A vendégeknél Ahmad, míg hazai oldalon Shepard, Gulyás, Valerio Bodon és Kalmár hiányoztak a keretből.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Bő egy perc elteltével Lóránt, Jackson és Kovács Ákos ketteseivel 6-2-re ellépett az ASE. Zárkózott az Alba, feljöttek 8-7-re, Capers pedig begyűjtött két személyit a harmadik perc közepére, aki nem sokkal később a meccs első tripláját is megszerezte. Lóránt egymás után kétszer is betalált közelről, a hatodik perc elején 17-11-re ellépett az ASE. Kovács Ákos is betalált távolról, de jött rá válasz, elkezdett zárkózni a vendég. A végjátékban két triplát is bevágott egymás után az Alba, majd egy duplájuk is beesett, 9-0-s szériával átvették a vezetést a tízedik perc végére.

Eilingsfeld középtávolijával indult a második negyed, Capers 2+1-e után már az Atomnál volt az előny. Kis Raul zsákolt, Capers büntetőzött, Eilingsfeld alley oop-ja után időt kértek a vendégek, 33-27-es hazai vezetésnél. Nem használtak a tanácsok, nem tört meg a paksi lendület, Paige ketteseivel, Kis Raul triplájával tovább nőtt az előny. Nem telt el három perc, és újra magához hívta játékosait Forray Gábor, 42-31-es hazai vezetésnél. Most sem zavarta meg az időkérés a hazaiakat, Lóránt kétszer is betalált, majd Capers zsákolt, tizenöt pontra nőtt az előny. A hátralévő időben kétszer is betalált az ellenfél, de az utolsó találatot Jackson jegyezte.

Szenzációs harmadik negyedet ment az ASE, Paige kétszer, Jackson, Lóránt és Eilingsfeld egyszer talált be távolról, hiába kért időt az Alba, folyamatosan növelte előnyét a paksi csapat. Többször is elvették a labdát a vendégek keze alól a hazaiak, egy ilyen után Paige iramodott meg, és zsákolt egyet. A vendégek ekkor már hitehagyottan játszottak, míg a piros-kékeknek szinte minden sikerült.

Az utolsó felvonásban feltámadt poraiból az Alba, hosszú hajrát nyitott, és fokozatosan csökkentette hátrányát. A paksi csapat nem tudott felpörögni, a dobások rendre kimaradtak, és hiába kért időt Braniszlav Dzunics a hetedik percben, nem sikerült megfékezni a vendégeket. A győzelem így is meglett, de az idegenbeli tizenhét pontos ASE vereséggel szemben, „csak” tizenhárom ponttal sikerült nyerni, így egy esetleges pontegyenlőség esetén az Alba lesz jobb helyzetben.

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 90-77 (22-25, 29-13, 30-13, 9-26). ASE: Paige 20/12, Jackson 9/3, Lóránt 18/6, Kovács Ákos 11/3, Eilingsfeld 10/6, Capers 15/3, Kis Raul 5/3, Pajor -, Velkey, Pupp-, Verasztó 2.

Braniszlav Dzunics: Gratulálok a fiúknak, nagyszerű játékkal, csapatként sikerült nyernünk. Pontos védekezéssel, jó támadásokkal nagyon jól játszottunk, leszámítva az utolsó perceket.
Jaysean Paige: Jó energiával tudtunk játszani, jól védekeztünk, jól forgattuk a labdát, ennek lett az eredménye ez a győzelem.