Megvan a hatodik hely

Utolsó alapszakasz-mérkőzését játszotta az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata, a Kaposvár együttesét fogadták a Gesztenyés úton. Az összecsapás tétje a hatodik hely volt a paksi piros-kékek számára, amit sikerült megszerezni, áprilisban a harmadik helyezett Szeged ellen kell kiharcolni a legjobb négybe kerülést. A Covid–19 miatti karantén és sérülések miatt nem léphetett pályára Gulyás, Eilingsfeld, Kalmár, Capers, Kis Raul és Valerio Bodon, ezért csak tízfős keretet tudott nevezni az Atom, és ebből a létszámból négyen is U23-asok.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Jackson triplájával 3-2-re vezetett az ASE az első perc végén, majd a magas ember egy újabb távoli találata után 8-6-ot mutatott az eredményjelző. Ezután még egyenlítettek a vendégek, de 10-10 után fokozatosan ellépett a paksi csapat. Lóránt Péter közelről, középtávolról és a hárompontos vonalon túlról is betalált, nem tudtak mit kezdeni vele a vendégek, az első negyedben 18 pontot dobott a kaposvári gyűrűbe.

Sajnos a második felvonás közel sem sikerült ilyen jól. A fiatalokat is pályára küldte Braniszlav Dzunics, és Lóránt is kapott egy kis pihenőt, a KKK pedig a tizenötödik percben egalizált, 29-29-et mutatott az eredményjelző. Átvette a vezetést a vendég, és bár Kovács Ákos hármasa után még egyenlő lett az állás, a kék-fehérek kezdtek ellépni. Sorra maradtak ki a dobások, a palánk alatt is az ellenfél szedte jobban a lepattanót, a félidőre az ötpontos előnyből hatpontos hátrány lett.

A harmadik negyed elején ismét egy triplával indított Jackson, majd Lóránt talált be büntetőkből, aztán közelről, az ötödik perc végén Shepard ziccere után 50-51-et mutatott az eredményjelző. Nem sikerült átvenni a vezetést, összekapta magát a Kaposvár, és három büntetővel 52-56-ra ellépett. Paige szerzett egy bravúrkosarat, majd Lóránt talált be közelről, azonban egy távoli találattal öt ponttal elléptek a vendégek. Az utolsó találatot Shepard szerezte, három pontra hozta fel csapatát a harmincadik perc végére.

A negyedik felvonás elején Kovács Ákos szórt be egy triplát, Lóránt értékesített két büntetőt, majd Shepard ziccere esett be, 65-61-nél időt kért Nikola Lazics. Tovább tartott azonban a lendület, Velkey közelije után 71-63 volt az állás. Elég volt két rossz támadás, a vendégek egy kettessel és egy hármassal feljöttek három pontra, időt kért Braniszlav Dzunics a harminchetedik percben. Paige távolija lehűtötte a kaposvári kedélyeket, majd Lóránt talált be közelről, az utolsó percre eldőlt a mérkőzés, a vendégek nem tudtak már újítani. Az ezer sebből vérző paksi csapat megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 79-73 (27-22, 14-25, 17-14, 21-12).
ASE: Paige 5/3, Jackson 11/9, Lóránt 35/3, Kovács Ákos 12/6, Shepard 13, Velkey 3, Pupp -, Verasztó -, Dorogi -.

Braniszlav Dzunics: Minden elismerésem a játékosoké, az utolsó három hétben nagyjából egyéni edzéseket tartottunk. A második félidőben úgy védekeztünk, ahogy kellett, és legyőztünk egy jó Kaposvárt.

Justin Jackson: Várható volt, hogy nem lesz szép mérkőzés. Próbáltuk betartani az edzői utasításokat, ennek köszönhető a győzelem.