A húsvéti ünnep alatt is oltanak a Paksi Gyógyászati Központban

– A március 31-től április 7-ig tartó oltási hétre 1889 fő beoltásának a feladatát kapta a Paksi Gyógyászati Központ a Megyei Kormányhivataltól, ami a tömeges oltási hét teljesítményének 79 százaléka. Az 1889 főből 1030 fő Szputnyik első körös oltás, 372 fő Szputnyik második körös oltás, melyek különböző Szputnyik-vakcinákkal történnek. Emellett 487 Pfizer-oltást is beadnak az oltóponton – mondta Szabó Péter az aktuális oltási helyzetről tartott sajtótájékoztatón. Paks polgármestere hozzátette, hogy az oltás nagy mennyisége miatt húsvét alatt is 5-5 oltóhelyen oltanak a gyógyászati központban, a korábbi hétvégi oltáshoz hasonló létszámban, pénteken és szombaton. Erre a két napra 1517 fő behívását tervezik. A fennmaradó mennyiséget kedden és szerdán oltják ki.

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter emlékeztetett, hogy jelenleg az ütemezett oltások szakaszában vagyunk, tömeges oltást még nem hirdettek. – A Paksi Gyógyászati Központ március 4-től vesz részt az oltások beadásában, március 31-ig összesen 3234 oltást adtak be, döntően a járáshoz tartozó 27 háziorvos regisztrált oltandóinak. A 3234 oltásból eddig 2104 Pfizer, 1060 Szputnyik és 70 AstraZeneca oltást kaptak az oltandók – összegzett a polgármester, aki arról is beszélt, hogy eddig a legmegterhelőbb a március 17–24-i oltási hét volt, amikor a tervezett 1959 oltásból 1856-ot adtak be, ez a tömeges oltási elvárásnak a 82, illetve 77 százaléka. Azon a héten az összes oltásból 1371-et a két hétvégi napon, szombaton és vasárnap adtak be, 5-5 oltóhelyet üzemeltetve, összesen 82 dolgozó, köztük 10 orvos aktív részvételével. – Ez a tevékenység igen komoly szervező, előkészítő, lebonyolító, adminisztrációs és utómunkálatokkal jár, melyben a szakdolgozói vezetők (főigazgató, ápolási igazgató, ápolási igazgató-helyettes és 2-3 fő részlegvezető) kiemelkedő teljesítményt nyújtottak – húzta alá Szabó Péter, aki köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak, az oltási kampányban, annak szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek áldozatkész munkájukért.

A polgármester kiemelte mindemellett, hogy a gyógyászati központ a hétköznapokon a folyamatos munkavégzés mellett legfeljebb két oltóhely üzemeltetésére kötelezett, a hétvégi oltás esetén pedig legfeljebb 5 oltóhely üzemeltetésére, aminek eddig is maximálisan eleget tettek és fognak is. – A hétköznapi oltások lebonyolítása a gyógyfürdő-épület bőrgyógyászati szakrendelő felőli végén történik, hétvégén és ünnepnapokon az oltásokat a város felőli épületszárny mindkét emeletén végzik, ami a főbejárat város felőli oldalán közelíthető meg – ismertette Szabó Péter a tudnivalókat, azzal együtt, hogy a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében kérik az érintetteket, hogy minden esetben vigyék magukkal a kitöltött hozzájárulási nyilatkozataikat, a megadott időpontra érkezzenek, ne előbb és ne később, tartsák be a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, legyenek türelmesek.