A Fidesz–KDNP paksi képviselői csoportjának közleménye

Az elmúlt egy évben a paksi egészségügyi dolgozók, a Paksi Gyógyászati Központ munkavállalói, a paksi háziorvosok és munkatársaik erőn felül küzdöttek a koronavírus-járvány megfékezése és a betegek ellátása érdekében. Hálásak vagyunk azért, hogy a megszokott feladataik ellátása mellett, kivették részüket azon intézmények feladataiból is, ahol a megjelent többletfeladatok okán vagy a nagyszámú megbetegedések miatt létszámhiány alakult ki, mint a megyei kórházban vagy az Életfa Idősek Otthonában. Meggyőződésünk, hogy lelkiismeretes munkájuk révén sok paksi lakos hozzátartozóját segítették a gyógyuláshoz. Az elmúlt két hónapban orvosaink és ápolóink végezték és jelenleg is végzik a lakosság immunizációját. Az oltás minél nagyobb arányú felvétele az, amely segít nekünk megszabadulni ettől a mindennapjainkat korlátozó és életünket veszélyeztető járványtól.

A városvezetés az elmúlt egy évben azon dolgozott, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel, mint a szabályozásokkal, a védőfelszerelések biztosításával, az intézmények mindennapi működésének átformálásával csökkentse a megbetegedések számát. Éppen ezért veszi ki részét a Polgármesteri Hivatal az oltások szervezési feladataiból. Szomorú azonban látni, hogy miközben az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók képességük legjavát nyújtva küzdenek a járvánnyal szemben, a turizmusból és vendéglátásból, valamint a szolgáltatásból élők a kényszerű bezárásokkal veszik ki részüket a védekezésből, a lakosság beteg hozzátartozóiért és ismerőseiért aggódik, az országos baloldali ellenzék helyi, magukat civilnek hazudó képviselői felelőtlenül, hangulatot keltenek az egyik oltóanyaggal szemben. Teszik mindezt úgy, hogy egészségügyi végzettség és tapasztalat nélkül, az egész életüket az orvoslásnak és kutatásnak szentelő, elismert szakemberek véleményével szemben, kétségbe vonják a vakcina hatásosságát.

Nem tartjuk elfogadhatónak, sőt kifejezetten kártékonynak és veszélyesnek találjuk, hogy az ellenzéki koalíció egyik képviselője, Horváth Zoltán, a sok paksi egészségét próbára tevő, sajnálatosan többük életét követelő járvány idején saját közösségi oldalán a maszkhasználatot károsnak tartó, oltásellenes és vírustagadó álhíreket oszt meg. Reméljük, hogy megosztásai nem bátorították a paksiakat a maszkhasználatra vonatkozó szabályozások megszegésére, és senkit sem tántorítottak el az oltás felvételétől!

Fotó: Fidesz–KDNP (Forrás: Facebook)

A képviselő-testület tagjainak kötelessége példát mutatni a lakosságnak, így felszólítjuk Horváth Zoltán képviselő urat, hogy hagyjon fel az álhírek terjesztésével, mondjon le mandátumáról, a PDF frakció képviselői pedig határolódjanak el Horváth Zoltán képviselő úrtól! Barnabás István tavaly tavaszi felelőtlensége és a legújabb PDF-es károkozás után, felszólítjuk a helyi baloldali koalíciót, hogy a továbbiakban tartózkodjanak a paksiak egészségének veszélyeztetésétől!

Mi pedig továbbra is bátorítunk mindenkit, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást! Bízzunk orvosainkban, védjük meg magunkat és egymást!

Fidesz–KDNP képviselői