Fokozatosan indítják újra az iskolákban a jelenléti oktatást

Ha a koronavírus ellen beoltottak száma eléri 3,5 milliót, az újraindítás következő lépcsőfokaként kinyithatnak a teraszok – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán szerdán (04.14.) közzétett videóban. Arról is beszélt, hogy a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.

A kormányfő kifejtette: véget ért a kormányülés, és örömmel látják, hogy elérték a hárommillió beoltottat. Ezért a kormány nevében köszönetet mondott mindenkinek, „akinek a munkáját dicséri ez a szép eredmény”, így az orvosoknak, ápolóknak, háziorvosoknak, kórházi dolgozóknak, a vakcinát beszerző külkereskedőknek, az oltóanyagot tároló raktárosoknak, a teherautókra és buszokra felpakoló rakodómunkásoknak, valamint a sofőröknek, akik eljuttatták a vakcinát a beadási pontokra.

Közölte: a kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg, ha ezt elérik – remélhetőleg a következő hét közepén, szerdán-csütörtökön –, akkor kinyithatnak a teraszok. Orbán Viktor kiemelte, hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, az őket terhelő teraszdíjat eltörlik.

Kitért rá, hogy a kormány döntött az iskolák újraindításáról is; csak fokozatosan és óvatosan haladhatnak, ezért türelmet és megértést kért a szülőktől. Úgy döntöttek, hogy április 19-én kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait, a felső tagozatosoknak marad az otthoni, digitális alapú oktatás, nekik az iskolák a középiskolásokkal egy időben, május 10-én nyílnak meg.

(Forrás: MTI)

Hamarosan kezdődik az új tanév. A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com