Már nem Branislav Dzunic a vezetőedző

Fotó: kosarlabda.ase.hu

A keddi (04.20.) Naturtex-SZTE-Szedeák elleni vereséget követően a klub és Branislav Dzunic vezetőedző nem kívánják folytatni a közös munkát. A csapat irányítását a szezon végéig Jan Pavlik veszi át, így a pénteki mérkőzésre már ő készíti fel a csapatot, írják a kosarlabda.ase.hu honlapon, ahol az alábbi nyilatkozatok is olvashatók:

Branislav Dzunic: „A tegnapi mérkőzésen egy hosszú, vontatott és rendkívül nehéz szezon után teljesedett ki bennem az, hogy a csapat érdekeit szem előtt tartva be kell látnom, hogy egészen egyszerűen nem tudom tovább folytatni a vezetőedzői munkámat. A mérkőzés után jeleztem ezt a vezetőségnek, akik elfogadták a döntésemet, így a szezon végéig már nem én fogom irányítani a csapatot.”

Dr. Kovács Antal: „Rendkívül nehéz helyzetben vagyunk, de úgy gondolom, hogy ezt elmondhatjuk az egész szezonról. Kevés olyan alkalom volt, amikor teljes kerettel tudtunk kiállni az aktuális ellenfelünkkel szemben. Sérülések, koronavírus, karantén és még sok más befolyásolta a teljesítményünket, olykor-olykor azonban felcsillant a remény, hogy bőven van keresnivalónk a legjobb nyolc között. Tiszteletben tartjuk Branislav Dzunic döntését, ahogyan ő is fogalmazott, egészen egyszerűen elvesztette azt a képességét, hogy érdemben tudjon segíteni a csapatnak. Az ő sportszerűségét jelzi, hogy ő tette meg ezt a lépést, és belátta, hogy a csapatnak az lesz a legjobb, ha a hátralevő mérkőzéseken nem ül le a kispadra.”