Elindul a vetítés a Paksi Moziban

Május 20-án megkezdi működését az új Paksi Mozi. Erről Szabó Péter polgármester, Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója és Zomborka Zoltán, az üzemeltető cég képviselője beszéltek sajtótájékoztatón.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mint elhangzott, a koronavírus harmadik hullámának enyhülése és a beoltottak számának emelkedése okán lehetővé vált, hogy más intézmények mellett a filmszínházak kapuit is megnyissák. Ugyan Paks új, és a legkorszerűbb technikával felszerelt mozija már 2020 tavaszára elkészült, a koronavírus-járványhelyzet miatt csak most tudják fogadni a közönséget.

A Paksi Mozi premier mozi, ami azt jelenti, hogy a filmek megjelenésével egy időben vagy ahhoz közeli időpontban élvezhetik a nézők mind a külföldi, mind a hazai sikerfilmeket. Minden nap lesz vetítés, hétfőtől csütörtökig napi három, péntekenként négy, szombatonként hat és vasárnaponként öt alkalommal. A kínálatban a legkisebbektől a felnőttekig mindenki minden héten találhat kedvére való alkotást. A terem kilencvenfős, ami az előzetes felmérés alapján ki tudja szolgálni a paksi igényeket, a hangtechnika 7.1 Dolby Surround, a vetítőgép háromdimenziós filmek vetítésére is alkalmas.

A jelenleg érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően csak azok mehetnek a vetítésekre, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A 18 év alattiak csak akkor, ha védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel érkeznek, kivéve azokat a 16-18 éveseket, akik már megkapták az első oltásukat és ezt védettségi igazolvánnyal bizonyítani tudják. Mind a pénztárnál, mind a jegykezelésénél ellenőrzik, hogy a mozilátogató rendelkezik-e védettségi igazolvánnyal. A Paksi Moziba a felnőttek 1400, a gyermekek pedig 1000 forintért mehetnek. Készül egy weboldal, ahol minden információ megtalálható lesz, illetve lehetőség online jegyvásárlása.

A nyitóhéten a következő filmeket vetítik: Szuperagy (vígjáték), Szörnybirodalom (akciófilm), The Doorman – Több mint portás (akciófilm), Pesti balhé (vígjáték), Kutyák és macskák 3 – A mancs parancs (családi vígjáték), Boss Level – Játszd újra (akciófilm).