Megújul az Atomerőmű SE sportcsarnoka

Évek óta sok bosszúságot okoz az Atomerőmű SE sportcsarnokának tetőzete. Legutóbb idén áprilisban, a férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásakor, a játéktérre csöpögő esővíz miatt bő kétórás megszakítás után folytathatták a mérkőzést a csapatok. A csarnok az építése óta eltelt évtizedek alatt több felújításon is átesett, de ezek sem szüntették meg a beázásokat. A május végén induló átépítési munkálatokról Bedecs Ferenc szakmai igazgatót kérdeztük.

– Milyen felújítások lesznek?

– A tetőhéjazat teljes cseréjére kerül sor, a zsindely helyett bádogborítást kap az épület, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat is. Ezeket a munkákat egy három cégből álló konzorcium végzi el. Bent a kor követelményeinek megfelelő LED-világítást építenek ki, megújul a hangosítás, a riasztó- és a tűzjelzőrendszer. A játéktéren teljes parkettacserére kerül sor, a régit már nem lehet csiszolni. A fő lelátók ülőhelycseréjéről még nincs döntés, a mobillelátókat azonban újakra cseréljük.

– A légkondicionálás sem a legjobb. Azzal terveznek valamit?

– Amikor a tetőhéjazat lekerül, akkor derül majd ki, hogy milyen állapotban van a szigetelés, és hogy a beázás okozott-e kárt a tartószerkezetben. Ahol probléma van, azt pótolják, kijavítják. A szigetelés és a héjazat között egy 10-15 cm-es légrést alakítanak ki, aminek köszönhetően lényegesen jobb hatásfokkal tudnak majd dolgozni a klímák.

– Szűkös az öltözőkapacitás. Lesz bővítés?

– Az öltözőkre a második ütemben kerül sor, a büfé melletti klubhelyiséget alakítjuk át öltözővé. A csarnok másik végében, a jelenlegi erősítő és asztalitenisz-terem feletti légtér kerül beépítésre, az ott készülő galérián lesz a VIP-helyiség.

– Mekkora forrás szükséges mindehhez, és mikorra fejeződik be a kivitelezés?

– A költségvetés teljes volumene közelít a 800 millió forinthoz, aminek egy részét az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztosítja, a többit pedig taotámogatásból fedezzük. A munkálatokat május 24-én kezdik, a befejezés határideje 2021. október 15.

Látványterv. Forrás: Atomerőmű SE