Június elején kinyitják a strandot

Június 1-én megnyitják a Paksi Ürgemezei Strandot az idei szezonra. A Mezőföldvíz Kft. által üzemeltetett fürdőlétesítmény területén úszómedence, élménymedence, valamint pancsolómedence, homokos sportpályák, büfé, külső élőfüves pihenőterület áll a vendégek rendelkezésére. Az üzemeltető megkezdte a felkészülést a nyitásra.

Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív
A Paksi Ürgemezei Strand. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal archív

Szabó Péter polgármester emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott védelmi intézkedések részeként tavaly nem nyithatták meg a megszokott időpontban a fürdőhelyet, viszont júliusban már igen, de az elmúlt fürdőszezon így csonka volt. Kitért arra, hogy a jelenlegi járványhelyzet alapján bizakodhatunk, hogy a teljes szezonban, augusztus 31-ig, üzemelhet a létesítmény, amely ár-érték arányban változatlanul a legkedvezőbb a fürdőzők számára Tolna megyében. Arra is kitért, hogy idén nagyobb fejlesztés nem történik a fürdőhelyen, viszont később, a Paks II. beruházással összefüggésben tervezett egy korszerű uszoda építése kormányzati beruházásban, aminek engedélyes tervei már elkészültek, és ezzel párhuzamosan szeretnék majd a strandot is fejleszteni, élményelemekkel és -medencékkel bővíteni.

Kovács István, a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy az önkormányzattal egyeztetve a beüzemeléshez szükséges munkálatokat végzik, az épületek meszelése, a faszerkezetek kezelése, a gépészet karbantartása és a burkolatjavítási munkálatok a végéhez közelednek, illetve nyitás előtt minden esztendőben feladat a medencék tisztítása és a zöldfelületek gondozása. Arról is tájékoztatott, hogy a fürdőhely használatára vonatkozó szabályozás (házirend) kidolgozás alatt van, nyitás előtt közzéteszik a cég honlapján és a helyi médiában, ahogy a jegyárakról szóló tájékoztatót is. Amennyiben a járványhelyzettel összefüggő rendelkezések lehetővé teszik, programok is lesznek a strandon, tette hozzá.