Ismerjék meg Paks új szakorvosait: dr. Domonyai István kardiológus

– A belgyógyászat is csodálatos, de számomra a kardiológia az orvostudomány ékszere – mondja dr. Domonyai István főorvos, belgyógyász, kardiológus, kardiológiai rehabilitációs szakorvos, aki március 2-tól rendel a Paksi Gyógyászati Központ kardiológia szakrendelésén.

Dr. Domonyai István főorvos, belgyógyász, kardiológus, kardiológiai rehabilitációs szakorvos. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Dr. Domonyai István 2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, tanulmányaival párhuzamosan – 1990. júliustól – mentőzött Csongrádon, majd Szegeden. 2001 októberében állt munkába a Tolna Megyei Balassa János Kórház I. Belgyógyászati Osztályán osztályos orvosként, vezetője és mentora dr. Józan-Jilling Mihály volt. 2006-ban belgyógyászatból, 2010-ben kardiológiából, 2014-ben kardiológiai rehabilitációból szakvizsgázott. 2017. március 1-jén Rehabilitációs Központot nyitottak a kórházban, ahol a kardiológiai rehabilitációt irányította. Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény, és az, hogy úgy látta, az idő közben megszűnt rehabilitáció a közeljövőben nem működik majd újra, elgondolkodtatta a továbbiakról, és végül úgy határozott, hogy elfogadja dr. Bodnár Imre főigazgató ismételt invitálását a paksi szakrendelésre, ahol négy napon fogadja a pácienseket, mellette heti egy napon magánrendelést tart Szekszárdon.

– Három kiváló asszisztenssel dolgozom Pakson, és a tárgyi feltételek is adottak a magas színvonalú munkához. Jól érzem itt magam, jó helyre kerültem. Dr. Bodnár Imre főigazgatóval már beszéltünk arról, hogy esetleg megvalósítható lenne az ambuláns kardiológiai rehabilitáció, aminek keretében a szívinfarktuson, szívműtéten átesett páciensek utógondozását végeznénk járóbetegellátásban – összegzett dr. Domonyai István, aki azt is elmondta, hogy eredetileg jogász szeretett volna lenni, de egyáltalán nem bánja, hogy végül orvos lett, imádja a szakmáját. Az egyetemen még a patológia érdekelte, de aztán a kardiológia felé fordult. – Szerencsém volt, mert miután lediplomáztam, éppen volt hely a szekszárdi kórházban a kardiológián – emelte ki. Dr. Domonyai István arra is kitért, hogy az orvos-beteg kapcsolatot illetően az egyenes, őszinte beszédben hisz.

Szekszárdon lakik családjával, egy tízéves kisfiú és egy hétéves kislány édesapja, felesége testnevelő-gyógytestnevelő tanár. Szabadidejében sokat sportol, amiben párja is partner, ez számukra közös időtöltés. Teniszezik – a Hahn Tenisz Sport Egyesület tagja –, tollaslabdázik és jégkorongozik.