Látogatószobát adtak át az idősek otthonában

Fotó: TelePaks

Látogatószobát alakítottak ki a Paksi Életfa Idősek Otthonában, amire az igény a koronavírus-járvány kapcsán merült fel, hogy biztosítani tudják a lakók és hozzátartozóik kapcsolattartását. A kivitelezők rövid határidővel elvégezték a munkát, a helyiségben üvegfal választja el egymástól a látogatókat és a bent lakókat, és mikrofonos kihangosító is rendelkezésre áll. A látogatószobát egy raktárhelyiségből alakították ki, az átalakítás költségeit az önkormányzat biztosította.

– A látogatószobát jelenleg a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező látogatók használhatják. Igaz, hogy megnyitottunk, de a látogatásnak fontos feltétele a védettségi igazolvány a látogatók részéről, amivel nem mindenki rendelkezik, a látogatószoba nekik ad lehetőséget arra, hogy mégis találkozhassanak szeretteikkel kényelmes, nyugodt, kulturált körülmények között – mondta Ferenczi Ildikó intézményvezető, aki arról is tájékoztatott, hogy az átoltottság a dolgozók tekintetében 92 százalékos, a lakóknak pedig 95 százaléka van beoltva koronavírus ellen.

A látogatószoba kültérről nyíló részében egyszerre két látogató tartózkodhat. A látogatókat 11-től 19 óráig tudják fogadni, előzetes időpontegyeztetés szükséges, a maszkviselés és a kézfertőtlenítés kötelező. Minden látogatás után fertőtlenítik a látogatók felőli részt, illetve heti rendszerességgel a korábban kapott ózongenerátorral a helyiség mindkét oldalát.

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy bár lecsengőben van a járvány harmadik hulláma, a személyes kapcsolattartás érdekében fontos a látogatószoba, jó ötlet volt, és örül, hogy meg tudták valósítani. Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány kapcsán folyamatosan kiemelt figyelmet fordított az önkormányzat az idősek otthonára, az intézményben folyó munka segítésére, a munkatársak és a lakók egészségének védelmére. A jövőre nézve is tudják hasznosítani a látogatószobát, ha bármikor járványügyi okból le kellene zárni az intézményt.