Nyári előzetes paksi programajánló 2021

Szabó Péter. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A tavalyi esztendő nem alakult jól programok tekintetében, hiszen a koronavírus-járványban országosan hozott járványügyi szabályok okán majdnem minden rendezvény elmaradt. A magas átoltottság nyomán azonban enyhítések léptek életbe, ami már lehetővé teszi programok megtartását – mondta Szabó Péter polgármester azon a sajtótájékoztatón, amit Márkus Zalánnal, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatójával tartottak. A polgármester kiemelte, hogy készülnek a hagyományos nagy rendezvényekre, mint az augusztus 20-i programsorozat és a Város napja, amit májusban szoktak megtartani, de idén szeptember 4-re tervezik, illetve számos más rendezvény is szerepel a kínálatban. – Nagyon örülök, hogy ilyen színes programokkínálatot sikerült összeállítani, és remélem, hogy nyáron már együtt tudtunk kikapcsolódni, szórakozni – hangsúlyozta Szabó Péter, hozzátéve, hogy több felületen, formában eljuttatják a részletes információkat a lakossághoz.

Márkus Zalán. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Márkus Zalán úgy tájékoztatott, hogy június 26-án Levendulanap lesz, illetve a múzeumok éjszakája rendezvény a Paksi Városi Múzeummal és az Atomenergetikai Múzeummal, július 10-én erősember versenyt tartanak, július 17-én a Duna-átúszásra várják a lakosságot, július 23-án a városi könyvtárnál, másnap pedig a Szent István téren lesz Óvárosi kulturális estek program. Az augusztus 19-20-21-i programsorozatban fellép többek között a Bagossy Brothers, a Neoton, a Tűzvirág Táncegyüttes, és műsoron szerepelt az István, a király szabadtéri előadás, a részletes programot egy hónapon belül eljuttatják a lakossághoz, illetve a Nyári előzetes paksi programajánló 2021 plakát megjelenik a Paksi Hírnök következő számában (06.25.). Július 8-án Aranyosi Péter és Vida Péter estjére várják a közönséget, augusztus 7-én a Cseresznyéskert Erdei Iskolában mezítlábas ösvényt adnak át programokkal kísérve, folytatni kívánják a szabadtéri mozit, szeptember 4-én pedig a Város napja következik. Nyertes pályázat keretében harminc koncerttel térzenei programsorozat előkészületei zajlanak, ami idén szeptemberben indulna, és a jövő nyár végéig tartana, illetve folyamatban van még a hajószínpadot érintő programok szervezése. A programkínálatban szerepel a Gastroblues Fesztivál Június 28 és július 4. között, és a Kávé-, bor- és pálinkafesztivál július 16-án. A programízelítő mellett Márkus Zalán arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályoknak megfelelően tudják fogadni a közönséget, bíznak abban, hogy lesz további enyhítés.

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója (j.) a sajtótájékoztatón. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks