Parkoló építésére kötöttek szerződést

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és Balassa Zoltán, a SÉD-GÉP Kft. ügyvezetője (j.). Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Folyamatban van a Szentháromság tér teljes körű felújítása, amelyhez kapcsolódóan egy másik beruházás is megtörténik, parkolót építenek a Petőfi és a Jámbor Pál utcák sarkán lévő épület helyén. Az erről szóló kivitelezési szerződést ma (06.11.) írták alá Szabó Péter, Paks polgármestere és Balassa Zoltán, a kivitelező SÉD-GÉP Kft. ügyvezetője a Városházán.

– A beruházásban tizenkét férőhelyes parkolót építenek, mellette járdát térkőburkolattal, kialakítanak egy kis zöldterületet utcabútorokkal, valamint az érintett területen közvilágítás kiépítése is szerepel a szerződésben – tájékoztatott a polgármester. Balassa Zoltán hozzátette, hogy a beruházásban a Petőfi utca végén lévő csomópont is átépítésre kerül, új útburkolattal, szegélyekkel. Emellett a szerződésnek része a csapadékvízlevezető védelembe helyezése, illetve a földhivatal felőli kerítés is elkészül.

– A közel 95 millió forint értékű projekt megvalósításával a terület szellősebb, beláthatóbb lesz, így pedig biztonságosabb a gyalogos- és gépjárműközlekedés. A parkoló megépítése azért fontos, mert itt található a Bezerédj Általános Iskola és a földhivatal – emelte ki Szabó Péter, emlékezteve arra, hogy már az Anna utca felújításakor is figyeltek a parkolási lehetőség biztosítására.

A munkaterület átadásától nyolcvan nap áll a kivitelező rendelkezésére az építésre, a határidő 2021. szeptember 3.