Cirjenics Miklós kiesett a második fordulóban

A budapesti dzsúdó világbajnokságon ma (06.11.) az Atomerőmű SE 100 kg-os versenyzőjének, Cirjenics Miklósnak szurkolhattunk.

A koronavírus-járvány miatt különleges a budapesti vb. A sportág történetében még sohasem fordult elő, hogy az olimpia évében is sor kerül a világbajnokságra, ráadásul arra sem volt példa, hogy néhány héten belül három világversenyen – Európa-bajnokság, világbajnokság, olimpia – lépjenek tatamira a legjobbak.

Fotó: judoinfo.hu

A 100 kg-os súlycsoportban ötvenketten léptek tatamira. Cirjenics Miklós nem volt kiemelt, az első körben az úgynevezett menekült csoportból kapott ellenfelet. A 27 éves, világranglistán 139. Adnan Khankan ellen nem egész két perc alatt ipponnal győzött, és továbblépett a második körbe. A 28 éves, világranglistán 17. mongol Lkhagvasuren Otgonbaatar ellen végig kiélezett mérkőzésen maradt alul. A mongol versenyző a negyedik percben megkontrázta Cirjenics akcióját, amiért wazaarit kapott. A hátralévő időben az ASE versenyzője már nem tudott fordítani, és elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Cirjenics Miklós olimpiai részvétele is veszélybe került, a világbajnokság eredményeinek összesítése után derül ki, hogy kontinentális kvótával kijut-e Tókióba.

Hétfőn (06.07.) a paksi egyesület másik sportolója, Pupp Réka az 52 kg-os súlycsoportban a legjobb nyolc közé kerülésért a későbbi világbajnoktól, a japán Ai Shishimetől kapott ki egy wazaarival. Részletesen itt írtunk Pupp Réka vb-szerepléséről.