Teo Hojc az új vezetőedző

Szlovákiában az év edzőjének választották idén Teo Hojcot, miután a Spisska Nova Ves férfi kosárlabdacsapatával a szlovák kupát és a klub története során először a bajnokságot is megnyerte.

A 40 éves szlovén edző 2007-ben hagyta abba a profi kosárlabdázást, játszott a Krka Novo mesto, a Slovan Ljubljana és a Krsko and Grosuplje csapataiban. Utánpótlás vonalon kezdte el a szakmát, dolgozott a nemzeti U16-os fiú és lány válogatott mellett is. Harminchárom évesen már felnőtt csapatot irányított, dolgozott a BC Grosbasket, a BC Levice és a Sigal Prishtina csapatainál.

Az Atomerőmű SE honlapján a következőket nyilatkozta: „Nagyon izgatott vagyok, hogy Magyarországon folytathatom a pályafutásomat, hiszen azt elmondhatjuk, hogy a magyar bajnokság évről-évre keményebb és kompetitívebb. Kicsit korai lenne még arról beszélni, hogy milyen célokkal futunk neki a következő szezonnak, hiszen még nem tudjuk pontosan, hogy milyen kerettel fognak a többi csapatok elindulni, de biztos vagyok benne, hogy kemény, kiegyenlített szezon lesz. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél sikeresebbek legyünk a 2021/2022-es szezonban.”

Forrás: kosarlabda.ase.hu