Átadták a Kincses Tolna Megye Értékvetélkedő díjait

Agrár- és élelmiszergazdaság, valamint a turizmus és vendéglátás volt a témája a Tolna Megyei Önkormányzat által meghirdetett és tavaly ősszel megkezdett Kincses Tolna Megye Értékvetélkedőnek, melyen a megye általános iskola felső tagozatos és középiskolás csapatai vettek részt. A koronavírus járvány miatt ebben a tanévben online valósították meg a programot, írta sajtóközleményében a Tolna Megyei Értéktár Bizottság.

A közel 90 fiatal versenyző Bonyhád, Decs, Dombóvár, Gyönk, Nagydorog, Paks, Szekszárd és Tengelic településekről jelentkezett a programra. Az őszi értékhangoló előadásait a megyei önkormányzat youtube csatornáján adták közre, majd két írásbeli forduló után hirdettek eredményt.

Az idei tematika szerint „megye ízei” étlapot és mezőgazdasági kiállítási tervet készítettek a fiatalok, de előkerültek helyi specialitások receptjei és természetesen újabb értékfelterjesztések is készültek.

Az ülésig elkészült értékfelterjesztések a megyei értéktár bizottság elé kerültek, most két olyan érték volt, ami a megyei értéktárba került: a paksi siller és a nagydorogi Széchényi kastély. Előbbi megalkotója a TMSZC I. István Szakképző Iskola (Paks) Kincses Tolna Tanulói csapata volt. (korábban itt írtunk a témáról)

Forrás: Tolna Megyei Értéktár Bizottság

Orbán Attila, a megyei önkormányzat alelnöke és Losoncziné dr. Baranyai Eszter megyei főjegyző vitte el a csapatoknak az önkormányzat és az NMI Tolna Megyei igazgatósága ajándékait.

Az értékvetélkedő eredménye:

Általános iskolák
I. helyezett Zombai Általános Iskola Tengelici Tagiskolája Tengelici fiókák csapata
II. helyezett Decsi Bíborvég Általános Iskola Decsi kincsek csapata
III. helyezett Szekszárdi Baka István Általános Iskola Ütős Ötös csapata

Középiskolák
I. helyezett TMSZC I. István Szakképző Iskola (Paks) Kincses Tolna Tanulói csapata
II. helyezett TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium (Dombóvár) Apáczai csapata
III. helyezett Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Szekszárd-Palánk) Kék dínók csapata

A program „A helyi identitás és kohézió erősítése Tolna megye 8 településének irodalmi, képzőművészeti és zenei hagyományainak visszatanításával” című pályázatban (TOP 5.3.1-16-TL1-2017-00002) valósult meg.