Megkezdték a felkészülést

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es szezonra a Paksi FC OTP Bank Ligában szereplő labdarúgócsapata. A zöld-fehérek a tikkasztó hőségben elszántan gyakorolnak, sorozatban 16. NB I.-es idényüket kezdik.

A játékosok közt egy régi-új arcot máris felfedezhettünk, Kesztyűs Barna a Budapest Honvédtól igazolt vissza a Paksi FC-be. – Nem szeretem a felkészülési időszakot, főleg a tét nélküli mérkőzéseket, de tudom jól, az edzőmeccsek sokat számítanak a csapatépítés szempontjából. Ha azt mondanák, hogy holnap kezdődik a bajnokság, már húznám is a mezt és játszanék. Természetes, hogy mindenki eltökélt, főleg egy ennyire jól sikerült szezon után. A játékosok fejében most az jár, hogy még előrébb lépjünk a következő idényben, hiszem azt, hogy ezt meg tudjuk valósítani – mondta.

Windecker József is edzésre jelentkezett, aki sérülésből tér vissza. – Most már erre a szezonra szeretnék koncentrálni, egészen pontosan arra, hogy a felkészülést sérülésmentesen tudjam végrehajtani. Nagyon motivált vagyok, vártam már a társakkal közös edzéseket, izgatott vagyok, szeretnék bizonyítani. De azt is tudom, hogy türelemre is szükség van, nyolc hónapot nem lehet hat hét alatt bepótolni. Mindent megteszek azért, hogy a vezetőedző tudjon rám számítani – fogalmazott.

Bognár György vezetőedző vezérletével összeállították a felkészülési menetrendet. A zöld-fehérek hét edzőmérkőzést terveznek, júliusban egy hetet Szlovéniában gyakorolnak. Az új bajnokság július 31-én kezdődik, akkor a PFC a Mezőkövesdet fogadja. – A mai nappal (június 21. – a szerk.) elkezdődtek az edzések, elvárom, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a tréningeken. A gyakorlás során azonnal meglátszik mindenki mozgásán, hogy a pihenőidő alatt mennyit készült az új szezonra. A hat hét elegendő lesz arra, hogy megfelelő erőállapotba kerüljünk, az edzőmeccsek száma is ideális. Kérdés, hogy az új fiúk, Kesztyűs Barna és Kinyik Ákos, milyen pozícióban tudnak majd hasznára lenni a csapatnak. Az öltözői hangulatról azt gondolom, nem lesz gond, kiváló társaság alkotja a Paksi FC keretét – összegzett Bognár György vezetőedző.

A Paksi FC felkészüléséről, illetve a játékoskeretben történő változásokról minden fontos információt megtalálnak a klub hivatalos honlapján. A tervek szerint az első edzőmeccset a III. Kerületi TVE ellen hazai környezetben játssza a PFC június 30-án 18 órakor.