A Mezőföldvíz Kft. felhívása – Csaló csatornatisztítók

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com

A Mezőföldvíz Kft. felhívja a lakosság figyelmét, különösen a cégekét és vállalkozásokét, hogy a közelmúltban csalók jelentek meg szolgáltatási területének településein, akik pénzt próbálnak kicsalni áldozataiktól.

A csalók – a Mezőföldvíz Kft. nevében – elsősorban cégeket/vállalkozásokat/időseket keresnek meg, azzal, hogy az adott területen csapadék és/vagy csatornadugulás, esetleg meghibásodás áll fenn, aminek elhárítására, a csatorna kitisztítására azonnal vállalkoznak. Ezután – első pillantásra legálisnak tűnő – megrendelőt állíttatnak ki a megkeresettel, számlát is adnak neki, sőt, csatornatisztítási munkának tűnő tevékenységet is végeznek a területen. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neonsárga láthatósági mellény se. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek. Nem létező dugulás esetén – a megkárosított ügyfelek elmondása szerint – az álcsatornások nem létező dugulást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek.

Ezért, ha nem hívtak az otthonukba vagy a vállalkozásukhoz dugulás miatt szakembereket, akkor éljenek a gyanúval, hogy csalókkal állnak szemben. Semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez. Nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságát illetően, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem.

A csalók módszere azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést követően készpénzfizetésre kötelezhetik a becsapottakat. A szolgáltatás árát pedig rendkívül drágán szabják meg.

Ezúton is tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a közterületi szennyvízhálózat tisztítását kizárólag a Mezőföldvíz Kft. munkatársai végezhetik. A társaság ügyvezetése hangsúlyozza, hogy saját szakemberei nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, munkájukat bejelentés alapján végzik, emblémával ellátott ruházatban.

Kérik, hogy ha a fenti módszerrel próbálkozó csalók keresik meg Önöket, haladéktalanul forduljanak a rendőrséghez, illetve tájékoztassák a Mezőföldvíz Kft. munkatársait a 06 80 442 442-es telefonszámon.