Közösségi munkát végeztek a kalocsai idősek otthonában

Az idei év Magyarországon az önkéntesek és az önkéntesség éve. A Roszatom Közép-Európai Regionális Központja, mint kezdeményező az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel, a Paks II. Zrt.-vel és az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. paksi fióktelepével közösen önkéntes munkát hirdetett.

– Eldöntöttük, hogy mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez, és hozzájárulunk ahhoz, hogy komfortosabbá és szebbé tegyük a lakókörnyezetet a régióban. A tervünk az, hogy meglátogatjuk önkénteseinkkel mind a tizenhat TEIT-települést, ahol elsősorban a rászorulóknak és idős embereknek segítünk – mondta Kóti Lóránt, a Roszatom magyarországi kommunikációs vezetője.

Fotó: TelePaks

Az érintett települések polgármesterei örömmel fogadták a kezdeményezést, sőt ők is csatlakoztak a munkához. Első alkalommal a Kalocsai Szociális Központ Bem utcai idősek otthonának parkját varázsolták szebbé. – A kalocsai térségben új gazdasági belépőként, új szereplőként jelentek meg a Paks II. projekten dolgozó vállalatok, és nagyon örültem, amikor kifejezték, hogy szeretnék kivenni részüket a társadalmi szerepvállalásból – hangsúlyozta dr. Filvig Géza. Kalocsa polgármestere örömmel fogadta a kezdeményezést, és azt javasolta, hogy az idősotthon udvarát szépítsék az önkéntesek, mert a lakók számára nagy kihívást jelentett a pandémiás időszak, ahogyan országszerte, úgy a kalocsai intézményben sem fogadhattak látogatókat. Az önkéntesek padokat újítottak fel, kertibútorokat helyeztek ki, virágokat ültettek. A korábbi barna és fehér helyett élénk színekkel festették le a korlátokat és a padokat. A szociális központ intézményvezetője is nagyon jó ötletnek találja a kezdeményezést. Rumi László reméli, hogy a lakóik nagy örömmel fogadják a megszépült, színes parkot.

Az önkéntes munka folytatódik a következő hónapokban, a tervek szerint még jó néhány településre ellátogatnak a Paks II projekten munkálkodó vállalatok alkalmazottjai.