A kerékcsavarokat lazítja ki, tragédia lehet a vége

Az elmúlt hetekben számos bejelentés és feljelentés érkezett a Paksi Rendőrkapitányságra, hogy a városban, az utcán parkoló autók kerekeinek csavarjait ismeretlen személy vagy személyek meglazítják. A bejelentéseket követően a Paksi Rendőrkaptányságon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárásokat indítottak.

Fotó: police.hu

Az egyik ilyen esetet követően, 2021. augusztus 5-én egy személygépkocsi kereke ki is esett, ami kis híján tragédiával végződött. Felhívják a figyelmet, hogy egy jármű kerekeihez tartozó csavarok kilazítása nem játék, még csak nem is jó hecc, hanem bűncselekmény. A menet közben elszabaduló autókerék balesetet okozhat, akár tragédiához is vezethet.

Felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy indulás előtt minden esetben, a KRESZ előírásain túl, nézzék át autójuk környezetét, valamint még a dísztárcsával ellátott kerekeket is, hogy a csavarok nincsenek-e kilazítva. Ha bármi rendkívülit tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget.

Kérnek mindenkit, aki Pakson vagy a környező településeken, parkoló autóknál gyanúsan viselkedő személyt lát, azonnal értesítse a rendőrséget, hívja a 112-es segélyhívót vagy a Paksi Rendőrkapitányságot a 75/510-640-es telefonszámon.