Paks természeti és épített értékeit helyezik fókuszba

A Bencze Barnabásról elnevezett rajzpályázat témája idén a Duna. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/illusztráció

Paks város természeti és épített értékeit bemutató programsorozat néven tart rendezvényeket az Ökocsiga Közhasznú Egyesület. Minden délelőtt az adott napra hirdetett témával kapcsolatban lesznek előadások és kézműves foglalkozások, délután pedig kézműves foglalkozások és kötetlen játékok várják a jelentkezőket. A programok két egymás utáni héten zajlanak.

Időpontok és helyszínek:
2021. augusztus 16-17., Paks, Atomfitt
2021. augusztus 18-19-20., Cseresznyéskert Erdei Iskola
2021. augusztus 23-27., Cseresznyéskert Erdei Iskola

Program:
8.00 – 12.00 tematikus programok
12.00 – 13.00 ebéd
13.00 – 16.00 kézműves foglalkozások, kötetlen játék

Részletes program:

Hétfő: rovarok napja
Balesetvédelem, programok ismertetése, ismerkedési játékok, kitűzők készítése, a Rovarok szerepe és haszna című előadás meghallgatása, bogárhotel készítése. Előadó: Bodor Ádám

Kedd: a Duna napja
A Duna szerepe a város életében című előadás meghallgatása, malombemutató, hajómalom makett készítése. Előadó: Szabóné Varkoly Rita (Paksi Városi Múzeum)

Szerda: madarak napja
Madarak a környezetünkben című előadás meghallgatása, természetfilm megtekintése, papírmadár készítése. Előadó: Bodor Ádám

Csütörtök: helytörténeti nap
Előadás a város történetéről, épített értékeiről, papírmakettek készítése. Előadó: Szabóné Varkoly Rita (Paksi Városi Múzeum)

Péntek: rejtőzködő állatok napja
Élőállat-bemutatás és előadás, Köztünk élő rejtőzködő állatok. Előadó: Bodor Ádám

A tervezett létszám mind a két hétre 20-20 gyermek. A program 8-12 éveseknek ajánlott. A résztvevők számára ebédet biztosítanak, utaztatás egyénileg. A részvétel ingyenes, de a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a safranylaci@gmail.com címen lehet 2021 augusztus 10-ig. A programot a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02103 pályázat keretében valósítják meg.