Cleveland Melvin csatlakozott a csapathoz, Kodi Justice érkezik

Megérkezett Paksra és bekapcsolódott a felkészülésbe az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapatának egyik új játékosa, Cleveland Melvin. A 30 éves, 203 cm magas amerikai játékos az előző két bajnoki idényben a lengyel King Szczecint erősítette. Európai karrierjét Magyarországon kezdte, a 2014/2015-ös szezonban igazolt az Alba Fehérvárhoz, ahol 15.2 pontot, 6.0 lepattanót és 0.9 gólpasszt átlagolt. Az esti edzés (08.16.) előtt arról kérdeztük, mire emlékszik a hat évvel ezelőtti bajnokságból, lesznek-e ismerősök a külföldi játékosok között, és mivel lenne elégedett a bajnokság végén?

Cleveland Melvin. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Hat évvel ezelőtt, fiatalon kerültem Magyarországra, egy jó csapatba, jó játékosok közé. Először még szoknom kellett a környezetet, de hamar sikerült beilleszkednem, jól éreztem magam. Az ASE-ról nem sokat tudtam, amikor elfogadtam a szerződést, de arra emlékeztem, hogy sok jó csapat és nívós bajnokság volt, amikor itt játszottam. Leendő játékostársaim közül Ken Brownt még a G ligából ismerem, és van pár srác a magyar bajnokságban, akikkel már találkoztam. A nyarat végig dolgoztam, teljesen késznek érzem magam mentálisan és fizikálisan is. Úgy látom, hogy remek csapatunk és játékostársaim lesznek, és már várom, hogy elkezdődjön a bajnokság. Bízom benne, hogy meccsről meccsre fejlődünk, én és a csapat is, és megnyerjük a bajnokságot – összegzett Cleveland Melvin.

Lovro Buljevic. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Csatlakozott a kerethez az esti edzésen a próbajátékra érkezett, 23. születésnapját múlt hét csütörtökön ünneplő, horvát Lovro Buljevic. A 210 cm magas négyes és ötös poszton is bevethető játékos a 2020/2021-es szezonban a bosnyák elsőosztályú HKK Siroki csapatánál játszott, 32 mérkőzésen 11.3 pont, 6.4 lepattanó és 1.3 gólpassz volt az átlaga. Lovro próbajátéka augusztus 30-ig tart, szombaton a Szolnoki Olaj elleni, majd a szlovén tornán két mérkőzésen lesz lehetősége, hogy meggyőzze a szakvezetést a szerződtetéséről.

Ma délután (08.16.) jelentette be az ASE újabb külföldi játékos szerződtetését. A 26 éves 198 cm magas, kettes poszton játszó Kodi Justice – aki az egykori paksi kedvenc, Shannon Evans csapattársa volt az arizonai egyetemen – Horvátországból érkezik. A 2020/2021-es szezonban az ABA ligában (17 mérkőzésen átlagban 9.9 pont, 1.8 lepattanó, 1.4 labdaszerzés és 1.9 gólpassz) és a horvát első osztályban (21 mérkőzésen átlagban 11.3 pont, 2.1 lepattanó, 1.0 labdaszerzés és 2.3 gólpassz) is szereplő Zadar csapatában játszott. A tervek szerint pénteken érkezik Paksra.