Ajándékot kapnak az első osztályos diákok

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: TelePaks

Ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az első osztályosoknak, jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere sajtótájékoztatón, amit Galazek Viktóriával, a Tourist Info Iroda vezetőjével tartottak. – Paks 2018-ban kapta meg a Családbarát önkormányzat megtisztelő címet. Azóta is igyekszünk újabb és újabb olyan ötleteket megvalósítani, amelyek méltók ehhez – mondta a polgármester. Felidézte, hogy tavaly kereste meg Galazek Viktória azzal az ötlettel, hogy az általános iskolai tanulmányaikat megkezdő diákoknak ajándékkal kedveskedjen a város, amire nyitott volt, hiszen fontosnak tartja, hogy a családok minél otthonosabban érezzék magukat Pakson, amihez egy ilyen hagyomány hozzájárulhat. – Tavaly is megtörtént az ajándékozás, amivel nemcsak örömöt szeretnénk okozni a családoknak, hanem általa erősíteni a gyerekek Pakshoz való kötődését – húzta alá Szabó Péter.

Galazek Viktória a Tourist Info Iroda vezetője. Fotó: TelePaks

Galazek Viktória azt mondta, hogy több mint egy éve tartó együttműködés van az önkormányzat és az Atomcity Brand között, és megköszönte a szülőknek mind a babacsomaggal – amivel az újszülötteket ajándékozzák meg –, mind az iskolakezdési ajándékcsomaggal kapcsolatban kapott pozitív visszajelzéseket. – A mai világban az összetartozás, a kölcsönös tisztelet és az azon alapuló együttműködés talán a legfontosabb, ezért jó, ha minél fiatalabb korban megismerik a gyerekek a várost, kötődnek hozzá. Ezért a csomagban lévő tárgyakon megjelenik Paks és az Atomcity Brand logója – összegzett Galazek Viktória, hozzátéve, hogy az új tanévben körülbelül 270 kisdiák kezdi meg az általános iskolát Pakson. Arról is tájékoztatott, hogy az ajándékcsomagok tartalmaznak székpárnát, textilszalvétát, egy kis tasakot, logózott füzetmatricákat, a Pákolitz István Városi Könyvtárral együttműködésben könyvjelzőket Kiss Róbert rajzaival díszítve, valamint vásárlási utalványt az Atomcity Brandtől.

Fotó: TelePaks

Szabó Péter polgármester arról is beszélt a sajtótájékoztatón, hogy Paks Város Önkormányzata több módon segíti az iskolakezdést, iskoláztatást. – A rendszeres nevelési segély és a rendkívüli települési támogatásként folyósított beiskolázási segély szociális rászorultságtól függő ellátások. A felzárkóztatási ösztöndíjat azok az általános és középiskolás roma tanulóknak kaphatják, akiknek legalább közepes a tanulmányi eredményük és nincs igazolatlan hiányzásuk, összege tanulmányi eredménytől függ. Mindemellett a paksi és a város közigazgatási területén tanuló általános és középiskolások az új tanévben is igénybe vehetik – a feltételeknek megfelelően – a kedvezményes diákbérletet – összegzett a polgármester.