Ősz ízei pályázatokat hirdettek a szüreti napra

Az ősz gyümölcseiből kell készíteni szörpöt, süteményt, lekvárt a dunakömlődi szüreti naphoz kapcsolódó pályázatok keretében. Fotó: www.pixabay.com
Az ősz gyümölcseiből kell készíteni süteményt, lekvárt a dunakömlődi szüreti naphoz kapcsolódó pályázatok keretében. Fotó: www.pixabay.com/illusztráció

Javában készülnek a huszonharmadik dunakömlődi szüreti napra, a programot 2021. szeptember 18-án tartják a faluház melletti téren. A szervező Csengey Dénes Kulturális Központ és a dunakömlődi faluház felhívást tettek közzé, miszerint arra kérik a dunakömlődi lakosokat, hogy járuljanak hozzá a rendezvény dekorálásához (csöves kukorica, kukoricaszár, tök, színes bogyóstermések, borostyán, kosarak, faládák stb.). A faluházat és környékét szeptember 17-én 17 órától díszítik. A dekorációs anyagokat a faluházban kérik leadni. Segítségüket köszönik! A szüreti napra két pályázatot hirdetnek a szervezők, süteményekkel és lekvárokkal, dzsemekkel lehet nevezni.

„Az ősz ízei a tányéron” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, dió, stb.) készült édes süteményeket, amelyeket szeptember 18-án délig lehet leadni a dunakömlődi faluházban. A süteményeket Volf József étteremvezető vezetésével értéklei a zsűri, a legízletesebb sütemények készítőit díjazzák. Az eredményhirdetés a szüreti napon 16.30-kor lesz.

„Az ősz ízei az üvegben” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, körte, csipkebogyó, stb.) készült lekvárokat, dzsemeket, amelyeket a dunakömlődi faluház nyitvatartási idejében lehet leadni. A gyümölcsízeket szintén Volf József étteremvezető vezetésével értékeli zsűri, a legzamatosabb lekvárok készítőit díjazzák. Az eredményhirdetést szintén a szüreti napon, 16.30-kor tartják.

A szüreti nap programja:
13:30 indul a szüreti felvonulás
16:00 Tolvai Renáta énekesnő műsora
16:30 Az ősz ízei üvegben és az Ősz ízei tányéron versenyek eredményhirdetése
17:00 HuMen Brass Band zenél
18:00 Tűzvirág Táncegyüttes fellépése
19:00 Oláh Gergő énekes műsora
20:00 utcabál a présházsoron

Forduló: Szarkaláb Néptáncegyüttes, Dunakömlődi Félnótás Dalkör
Présházsor: HuMen Bras Band

Kísérő programok: ugrálóvárak, a könyvtárban 15 és 17 óra között arc- és hennafestés, CsigaBiga Alapítvány kutyásterápia.