Hosszabbításban kétpontos vereség

Elkezdődött a férfi kosárlabdabajnokság, az Atomerőmű SE NB I/A-s csapata az Alba Fehérvár ellen kezdte meg a pontvadászatot. A paksi csapatban még nem léphetett pályára a MKOSZ szabályai miatt Brano Djukanović. A Gesztenyés úti sportcsarnok felújítása miatt „albérletben”, a szekszárdi sportcsarnokban rendezett találkozón hosszabbításban maradt alul a kék-fehérekkel szemben az ASE.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Brzoja büntetőivel az ASE szerezte az első pontokat, Pongó válaszolt rá, majd Brown távoli találata után 5-2-őt mutatott az eredményjelző. Ezután két fehérvári tripla is beesett, Karosi ziccere után 7-12 volt az állás. Ellépett a vendégcsapat, öt és fél perc után időt kért Teo Hojc. Már 13 pont volt az Alba előnye, mire megtört a paksi kosárcsend, Kovács Ákos büntetői, majd Brown hárompontosa és Buljevic büntetői után visszajött a meccsbe a paksi csapat.

A második negyed elején lerohanta a vendégeket az ASE, Eilingsfeld közelről, Brown távolról volt eredményes. Pajor Dávid vette el a labdát Vojvodától a félpályánál, és utána dobott egy ziccert. Másfél perc telt csak el a második felvonásból, és máris időt kért az Alba, 29-28-as hazai vezetésnél. Hullámzó lett a játék, felváltva estek a kosarak, aztán két triplával elléptek a kék-fehérek, a hatodik perc elején 34-39-nél időt kért az Atom. Állandósult a 4-5 pontos fehérvári előny, a nyolcadik percben Karosi közelijével feljött három pontra a Paks, végül Brown negyedik triplájával két pontra csökkent a hátrány a 20. perc végére.

Hat-nullás fehérvári rohammal kezdődött a harmadik negyed, ráadásul két perc alatt négy személyi hibát is összeszedett az ASE. Sok hibával, pontatlanul játszottak ekkor a paksiak, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeiket, az ötödik percben 12 pontra nőtt az előnyük. Robbantott a paksi csapat, Brzoja triplájával indult, majd Buljevics hat pontjával folytatódott, a hetedik percre feleződött a hátrány. Hiába kért időt a fehérvári csapat, robogott tovább az ASE, előbb Brzoja, majd Brown labdaszerzése után szereztek pontot, és feljöttek 67-67-re. Sajnos a végjáték a vendégeknek sikerült, két triplával elléptek a 30. perc végére.

Még két perc telt csak el a negyedik negyedből, és egy 11-4-es szériával, Kovács Ákos, Eilingsfeld és Brown révén egy pontra jött fel az ASE. Ezután fej fej mellett haladtak a csapatok, a 37. percben Kovács Ákos büntetőivel 91-91-re változott az állás, majd Melvin egyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első percei a vendégeké voltak, két-három ponttal vezettek, aztán a negyedik percben Brzoja egy triplát, majd egy duplát is elsüllyesztett, 104-104-re módosítva az állást. Vojvoda közelije beesett, Kovács Ákos triplája kimaradt, nyert az Alba.

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 104-106 (22-28, 23-19, 25-31, 23-15, 11-13).
ASE: Frank -, Brown 28/21, Pajor 2, Kovács 11, Eilingsfeld 15, Brzoja 18/9, Csizmadia -, Buljevic 15/3, Kis -, Karosi 3, Szalai -, Melvin 12.

Teo Hojc: Vegyes érzéseim vannak, volt két olyan kulcsszituáció is, amikor nyerhettünk volna. Jó meccs volt, nemcsak a nézőknek, hanem a játékosoknak is, gratulálok mind a két csapatnak.

Ken Brown: Jó úton haladunk, jól forgattuk a labdákat, gratulálok mind a két csapatnak. Megyünk tovább.