Országos Könyvtári Napok: programok a paksi városi könyvtárban

Pákolitz István Városi Könyvtár. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív
Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel

Csatlakozik az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár. Az idei programsorozatot az Együtt. Működik! – Találkozások a könyvtárak valós és virtuális tereiben címmel tartják október 4. és 10. között. A Pákolitz István Városi Könyvtár több rendezvénnyel várja az érdeklődőket, emellett a jelzett időszakban az olvasók késedelmi díj nélkül vihetik vissza a lejárt kölcsönzési idejű könyveket, és díjtalan a beiratkozás. A hét folyamán közzéteszik az Év olvasója díjak nyerteseit: az év felnőtt és gyermek olvasóját díjazzák.

A hét programjai:

2021. október 4.
17.00 Magyar Anita: Majd én megmondom a tutit című gyermekverseskötetének bemutatója, vendég: Kiss Zsuzsanna, a könyv illusztrátora.
Helyszín a Kincskereső Gyermekkönyvtár.

18.00 – Beszélgetés Ványiné Rózsa Annával, aki a Kenderesi farkasok című családi történelemkönyv szerzője.
Helyszín a felnőtt könyvtár.

2021. október 5.
9.00 Ringató foglalkozás 0-3 éves gyermekek és szüleik számára. A foglalkozás az Országos Könyvtári Napok alkalmából ingyenes.
Helyszín a Kincskereső Gyermekkönyvtár.

2021. október 6.
16.30 Kakaó-parti óvodásoknak. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Helyszín a Kincskereső Gyermekkönyvtár.

2021. október 7.
10.00 és 13.00 Rendhagyó irodalom óra – Harcos Bálint költő, író tart rendhagyó irodalomórát előre regisztrált csoportoknak.
Helyszín a Kincskereső Gyermekkönyvtár.

2021. október 9.
8.00 – 12.00 Kezdőjátékos Társasjáték Klub foglalkozása

2021. október 10.
Könyves Vasárnap
14.30 A felnőtteket hívják kézműveskedésre az újrahasznosítás jegyében. A részvétel regisztrációhoz kötött, amit a 75/421-499 számon tehetnek meg.
Év olvasója díjak átadása
16.00 Író-olvasó találkozó R. Kelényi Angelikával, aki többek között a Szulejmán, a Mennyei bűnök és A lánynevelde című népszerű regénysorozatok szerzője. 2006-tól a Blikk Nők és a Tina magazin külsős cikkírója volt, 2014-ben elnyerte a Terézanyu pályázat fődíját, ezt követően indult el regényírói pályafutása. Első könyve Az agyam eldobom címmel jelent meg. Történeteiben minden esetben erős, harcos, mégis hétköznapi nők a főhősök, akiknek szerepébe bárki beleélheti magát.

A könyvtár további híre, hogy új programsorozatot indítanak Helyi alkotók bemutatkozása címmel. Ezeken az alkalmakon paksi művészek beszélnek pályájukról, mutatják be műveiket az érdeklődőknek. A „valami jelet hagyni, valahogy megmaradni” mottójú estek első vendége Horányi György lesz 2021. október 11-én 18.00 órakor a felnőtt könyvtárban. (Az idézet Pákolitz István Jel című verséből való).

További információ a könyvtár weboldalán (www.vkpaks.hu) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/vkpaks) található. A könyvtár rendezvényein a jelenlegi szabályozás alapján védettségi igazolvány és maszk nem szükséges, kérik a higiéniai szabályok betartását. Felhívják a látogatók figyelmét, hogy a rendezvényeken kép- és hangfelvételek készülhetnek.