Újabb hosszabbításos vereség

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Két „hazai” vereség után Sopronban akarta megszerezni első bajnoki győzelmét az Atomerőmű SE NB I./A-s férfi kosárlabdacsapata, de ahogy az első fordulóban az Alba ellen, most Sopronban is az ellenfél örülhetett a negyvenötödik perc végén. Míg a hazaiak több meghatározó játékosukat is nélkülözték, az ASE keretében mindenki hadra fogható volt.

Az Atomerőmű kezdte jobban a találkozót, Brown, egy triplával, majd három értékesített büntetővel indított. Eilingsfeld bedobta két büntetőjét, majd Melvin volt eredményes kétszer egymás után, a negyedik perc vége felé időt kért a Sopron 4-12-nél. Kezdett csökkenni az előny, a nyolcadik percben már csak egy pont volt az ASE javára. Ezután eladott paksi labdák következtek, a hazaiak pedig három ponttal elléptek. Az utolsó Melvin triplával visszajött egálra a piros-kék társaság.

Beragadt az Atom, egy 8-0-ás rohammal bő egy perc alatt 32-24-re módosult az állás. Sikerült rendezni a sorokat, és Djukanovic, Eilingsfeld és Brzoja révén a negyedik perc elején már újra egyenlő volt az állás. Lendületbe jöttek a paksi játékosok, fokozatosan növelték az előnyüket, Brown 3+1-ével 39-49-re alakult az eredmény a tizenhetedik perc végére. Az utolsó percekben két hazai tripla is beesett az ASE gyűrűjébe, de Eilingsfeld büntetőivel és Buljevic közelijével nyolc pont előnnyel mehetett az öltözőbe Teo Hojc legénysége.

A harmadik felvonás elején Djukanovic büntetőivel még az ASE növelte előnyét, de egy 6-0-ás szériával visszajött a meccsbe a Sopron. Újabb paksi eladott labdák következtek, az ellenfél pedig kihasználta a lehetőségeket, és feljött két pontra. A vége ismét szoros lett, hiába vette át ismét a vezetést az Atom Djukanovic 5 pontjával, az utolsó találattal egyenlítettek a vendéglátók.

A negyedik negyed elején Eilingsfeld és Djukanovic pontjaival öt ponttal meglépett az ASE, de sajnos Brown egy technikai faulttal kipontozódott. Kovács Ákos közelről és távolról is betalált, majd Melvin zsákolt, három perc tizenöt másodperccel a rendes játékidő vége előtt időt kértek a hazaiak 83-90-es állásnál. Bő egy perc volt még hátra, amikor három pontra zárkózott a Sopron, ekkor a paksi csapatnak már öt faultja volt, míg a kék-fehéreknek összesen egy. Ez azért számított, mert ez alatt a rövid idő alatt szabálytalanságokkal tudták büntetlenül megakasztani a paksi támadásokat. Az utolsó húsz másodpercben a soproniak értékesítették a büntetőiket, a paksiak egyet kihagytak, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás elején még az ASE vezetett, de pár érthetetlen ítélet és némi videózás széttördelte a játékot, kétpontos hátrányból már nem maradt idő egyenlíteni.

Sopron KC–Atomerőmű SE 109–107 (24-24, 26-34, 24-16, 23-23, 12-10).
ASE: Frank -, Brown 21/9, Karosi 7/3, Kovács 11/9, Eilingsfeld 29, Brzoja 8/3, Buljevic 2, Djukanovic 20/9, Kis -, Szalai -, Melvin 9/3, Orgona -.