Vállalható vereség Szombathelyen

Az Atomerőmű SE csapata a listavezető Falco ellen lépett pályára Szombathelyen, és húszpontos vereséget szenvedett. A paksi csapat dolgát az ellenfélen kívül nehezítette, hogy Melvin boka-, Djukanovic comb-, Karosi pedig hátsérülés miatt nem tudott pályára lépni. A válogatott világbajnoki selejtezői miatt hosszabb szünet következik a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában, a következő hetekben lesz idő rendezni a sorokat.

Az első negyed elején még tartotta a lépést a paksi csapat, a harmadik percben Eilingsfeld büntetői után 7-6 volt az állás. A következő időszakban a hazaiak négy támadást is pontokkal fejeztek be, ezzel szemben az ASE-ból csak Brzoja szerzett két pontot, 17-8-ra alakult az eredmény. A hetedik percben Brown megszerezte az Atom első tripláját, kilenc pontra csökkentve csapata hátrányát. Az utolsó percekben ismét a Falco akarata érvényesült, és újra biztos előnyt szereztek.

A második felvonást Orgona triplája indította, majd Brown előbb egy kettest, majd egy hármast süllyesztett el a hazai gyűrűben, három perc játék után 36-29-et mutatott az eredményjelző. Ezután visszaállt a tíz pont körüli különbség a két csapat között, nem engedte közelebb magához a paksi csapatot a Falco. Sok volt a kihagyott büntető mind a két oldalon, és már közel sem találtak be olyan könnyen a sárga-feketék, mint az első tíz percben. Az utolsó találatot a szombathelyiek szerezték, de így is az ASE nyerte a második negyedet.

A nagyszünet után nem telt el három perc, és egy 10-2-es rohammal ellépett a Falco. Időt is kért Teo Hojc, de a hazaiak robogtak tovább, és húsz pontra növelték az előnyüket. Kisebb gödörbe került a paksi csapat, ami nem a kapott, hanem a dobott pontok számában mutatkozott meg, Brown pihenő nélkül játszotta le az első harminc percet.

Az utolsó negyedben maradt a húsz pont körüli különbség, a hazaiak folyamatosan tudtak friss embereket pályára küldeni, míg paksi oldalon nem volt minőségileg megfelelő csere a padon – Brzoja egy, Buljevic kettő, Eilingsfeld három és fél perc pihenőt kapott a 40 perc során. Kovács Ákos büntetőivel még feljött az Atom 90-75-re, amire 8-0-ás szériával reagáltak a hazaiak, végül Buljevic egy hármassal zárta le a negyven percet.

Falco KC Szombathely – Atomerőmű SE 98-78 (33-21, 18-21, 23-13, 24-23). ASE: Frank 2, Brown 19/12, Pajor -, Kovács 4, Eilingsfeld 15/3, Brzoja 17/3, Orgona 3/3, Buljevic 18/3, Kis -, Gulyás -, Csizmadia -, Szalai -.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com