Munkába állt az ASE új vezetőedzője

Ma délelőtt és este (11.29,) is edzést tartott az ASE férfi kosárlabdacsapatának az új vezetőedző, Petar Mijovic. Az ESZI csarnokban az esti tréning előtt válaszolt a Paksi Hírnök kérdéseire.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

– Egy gödörben lévő csapatot vett át, miért döntött a Paks mellett?

– Mindig edzői döntés, hogy egy ilyen helyzetben lévő csapatot elvállal-e valaki, elfogadja-e ezeket a kihívásokat, vagy sem. Úgy döntöttem, hogy ezt most elvállalom.

– Mennyire volt képben a magyar kosárlabdával, és természetesen az ASE csapatával kapcsolatban?

– Az elmúlt hetekben figyeltem a magyar bajnokságban történteket, és a nemzeti csapatot is. Többször játszottam annak idején Magyarországon, magyar csapatok ellen, Szombathelyen volt ilyen torna, Ausztriában és Podgoricán is, és jelenleg is sok edző, és sok játékos van a magyar bajnokságban a volt Jugoszláv tagállamokból. Egy profi edzőnek mindig illik tudni, hogy mi folyik a kosárlabdában Európában és így Magyarországon is, követem az eseményeket.

– Két új játékost is ki kell választania hamarosan, hol tart ez most?

– Nem megszokott a Paksnak az, hogy ilyen rosszul álljon a bajnokságban. Djukanovicot és Melvint kell pótolnunk, és nyilván nem csak pótolnunk, hanem olyan játékosokat igazolni, akik jobban tudnak teljesíteni, mint ők. Szeretném, ha ezek az új játékosok ennek a hétnek a végéig ide érkeznének Paksra. A bajnokság december 11-én folytatódik, szeretném, ha a Debrecen elleni meccs előtt hat-hét nappal már itt lennének, hogy legyen időnk együtt készülni. Nyilván nem könnyű dolog ebben az időszakban jó játékost találni. Kettes posztra olyat szeretnék, aki pontokat is tud szerezni bőven, de jól lát a pályán, és nemcsak magának, hanem a csapattársainak is olyan helyzeteket kreál, amiből eredményesek lehetünk.

– Sok a fiatal játékos, milyen szerep juthat nekik?

– Nyilván ennyi idő alatt nem lehet rendesen megállapítani, de már az első edzésen is láttam, hogy egy-két fiatal játékosban van potenciál. Fontos, hogy tudjanak fejlődni, motiváltak legyenek, és megfelelő hozzáállással végezzék a munkájukat. Ha ez meg lesz, akkor a teljesítményük is javulni fog.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök