Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához

December 8-val megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni oltásához is. A gyermekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál történik majd. A gyermekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót nyitják meg néhány napon belül, ennek pontos dátumáról külön tájékoztatást adnak majd. Az interneten azok a szülők tudnak majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek. Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is kapnak a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től, írják a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a közelmúltban jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 éves korosztály oltását is a Pfizer gyermekvakcinájával.

Az első vakcinaszállítmány várhatóan jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. A gyermekek oltása a tervek szerint országosan december 15-től indul. Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele oltható el, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után három héttel lesz esedékes.

A gyermekek regisztrációjáról, az internetes időpontfoglaló megnyitásáról, valamint a gyermekek oltásáról a házi gyermekorvosoknál, vegyes praxisokban ide kattintva találnak információt.

A 12-17 éves kamaszok oltása a nyár elejétől folyamatos. Az a szülő, aki kamasz gyerekét szeretné beoltatni, most előzetes időpontfoglalás nélkül is megteheti a vasárnapig zajló oltási akción, illetve a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is tud neki időpontot foglalni.

A kép illusztráció. Fotó: Szaffenauer Ferenc