Nagyarányú győzelem a Pécs ellen

Alsóházi rivális, az edzőváltáson átesett Pécsi VSK ellen játszott bajnoki mérkőzést az ASE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. Az előző fordulóban a paksi csapat idegenben, a Nyíregyházával szemben alul maradt, míg a vendégek hazai pályán kaptak ki a Szegedtől. A pécs a 12. az ASE a 13. helyet foglalta el a mérkőzés előtt a táblázaton.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kiegyenlített játékot hozott az első pár perc, aztán a harmadik perc végén egy 2+1-es akcióval a pécsiek elléptek 6-9-re. Két percet kellett várni, hogy átvegye az ASE a vezetést, Eilingsfeld közelije után 12-11-et mutatott az eredményjelző. Goins zsákolt, Frank betörésből szerzett két pontot, hét perc elteltével időt kértek a vendégek. Taylor közelről, Goins távolról volt eredményes, 21-11-re alakult az állás. A vendégek is betaláltak távolról, majd az utolsó másodpercekben is támadhattak, de akkor Buljevic kétszer is blokkolt.

A második negyed elején Frank triplájával ismét tíz pont fölé nőtt a hazai előny. A védekezés is jobban működött, a dobások is utat találtak a pécsi gyűrűbe, Brzoja közelije és Taylor triplája után 35-20-ra elléptek Kovács Ákosék, időt is kértek a vendégek a hetedik perc közepén. Két perccel a vége előtt a pécsi palánk alatt többen ütköztek, a parketten maradt a fekete-fehérek játékosa Bryson, a lábát fájlalta, lekísérték a játéktérről. Az utolsó találatokat Kovács Ákos szerezte büntetőkből. Komoly paksi előnnyel ért véget az első félidő.

A harmadik negyedből egy perc telt még csak el, amikor Eilingsfeld és Goins pontjaival 46-26-ra ellépett az ASE. A meggyógyult Bryson aktivizálta magát, és három triplát is értékesített, de szerencsére Taylor és Brzoja is eredményes volt távolról. Taylor labdaszerzés után zsákolt, visszaállt a húszpontos különbség a két csapat között. Goins sportszerűtlen faultja után a negyedik személyi hibáját is begyűjtötte, leült a padra. Brown, majd Eilingsfeld is eredményes volt távolról, majd Brzoja dobta be a büntetőit, huszonnégy pontos előnnyel zárult a harmadik tíz perc.

Hiába kért időt az ASE a harmadik perc vége felé a negyedik negyedben, csak nem akart beesni a labda a vendéggyűrűbe, miközben a pécsiek egy 10-0-ás szériával feljöttek 68-54-re. Az ötödik perc közepén Taylor büntetőivel tört meg ez a hosszú gól nélküli időszak. Brown révén visszaállt a húszpontos különbség, amiből a végére huszonhárom lett.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK Veolia 89-66 (21-14, 21-12, 26-18, 21-22).
ASE: Frank 7/3, Brown 6/3, Pajor -, Kovács 8/3, Eilingsfeld 15/3, Brzoja 12/6, Csizmadia -, Buljevic 4, Taylor 28/9, Kis Raul -, Karosi -, Goins 9/3.

Petar Mijovic: Gratulálok a csapatnak, harminc percig jól játszottunk. Minden mérkőzés fontos, a két új játékosunk beépítése még folyamatban.

Deshon Taylor: Jól indítottuk a mérkőzést, jól védekeztünk, a végén becsúszott pár hiba, de az már nem veszélyeztette a győzelmet.