Parádés játék, ASE győzelem

Bajnoki mérkőzésen lépett pályára ma este (12.27.) Székesfehérváron az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. Az Alba és az ASE is győztes mérkőzéssel hangolt erre a találkozóra, kérdés volt, kit visz tovább a lendület. Volt miért visszavágni a paksi alakulatnak: a bajnoki nyitányon hosszabbításban szenvedtek vereséget Kovácsék a Vojvoda vezette kék-fehérektől. A visszavágás sikerült, meggyőző játékkal fektették két vállra az Albát Brownék.

Eilingsfeld közeli találatával indult a mérkőzés, hamar jött rá a válasz. Brown is közelről volt eredményes, majd újra Eilingsfeld gyarapította pontjai számát. Felváltva estek a kosarak, az ötödik percben 10-10-et mutatott az eredményjelző. Taylor, majd Goins is dobott egy triplát, de mindig egyenlítettek a vendéglátók, a nyolcadik percben egy távoli találattal 19-16-ra elléptek. Eilingsfeld kettesével, majd Brzoja büntetőivel 21-20-ra alakult az állás, de az utolsó pontokat a kék-fehérek szerezték.

Nagyon jól indította a második negyedet az ASE, Brzoja büntetői, Buljevic közelije, majd Kovács Ákos triplája után másfél perc elteltével időt kértek a hazaiak 24-27-nél. Eilingsfeld hárompontosa és Brzoja közelije után már nyolc pont volt a paksi előny. A 12-0-ás ASE szériát közel öt perc után törte meg az Alba, időt is kért azonnal Petar Mijovic. Magára talált a hazai csapat, az Atom pedig elkezdett hibázni, a nyolcadik perc végére egy pontra olvadt az előny. Egy perccel a második negyed vége előtt 38-37-nél időt kért az Atom, de még egy 3+1-el beköszönt az Alba, maradt a négypontos előnyük a huszadik perc végére.

A nagyszünet után még jobban kezdett az ASE mint a második negyedben. Taylor tripla, Eilingsfeld közeli, Kis Raul büntető, Taylor dupla, Kis Raul tripla, és máris időt kértek a hazaiak, a negyedik perc közepén, egy 11-0-ás ASE roham után. Elég volt egy kis figyelmetlenség bedobáskor, a szerzett labdával könnyű kosárral, 46-49-re zárkóztak a kék-fehérek. Most azonban sikerült megállítani a hazaiak felzárkózási próbálkozásait, Brown hármasa, Taylor közelije, majd Brzoja triplája után 48-57-re alakult az állás. Ezután Eilingsfeld János percei következtek, a palánk alól és büntetőkből is eredményes volt, tizenkét pont előnnyel várhatta az utolsó negyedet a paksi csapat.

Gyors, két közeli találattal indítottak a hazaiak, a második perc közepén időt kért Mijovic mester. Goins és Brown is bevert egy-egy triplát, Brzoja és Eilingsfeld egy-egy duplát, öt és fél perc elteltével 63-76-nál időt kért a Fehérvár. Egy 5-0-ás szériával zárkóztak Vojvodáék, de egy Taylor távoli és egy Eilingsfeld büntető lehűtötte a lelkesedésüket. Az ASE erőcsatára még bevert egy hármast, majd csattanóként egyet a palánk alól, huszonkilenc pontjával, és tizenkét lepattanójával nagyban kivette a részét a győzelemből.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 73-85 (24-20, 18-18, 12-28, 19-19).
ASE: Frank -, Brown 19/9, Pajor -, Kovács 3/3, Eilingsfeld 29/6, Brzoja 14/6, Csizmadia -, Buljevic 2, Taylor 8/6, Kis Raul 4/3, Gulyás -, Goins 6/6.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks